Рилската света обител отбелязва 549 години от връщането на мощите

...
Рилската света обител отбелязва 549 години от връщането на мощите
Коментари Харесай

Рилската света обител отбелязва 549 години от връщането на мощите на Свети Иван Рилски в манастира

Рилската света обител отбелязва 549 години от връщането на мощите на Свети Иван Рилски в манастира. Това заяви за  Радио „ Фокус ” – Кюстендил  игуменът на Рилската света обител – Адрианополски свещеник Евлогий. В Рилския манастир се отслужва архиерейска Света Литургия в чест на небесния настойник на българския народ Св. Йоан Рилски Чудотворец.

В първия ден на месец юли всяка година Българската православна черква празнува небесния настойник на българския народ Св. Йоан Рилски Чудотворец с празника, отбелязващ преместването на светите му мощи в Рилската света обител. Тази година се навършват 549 години от това знаменателно събитие. „ С доста религия, оптимизъм и вяра, че Бог, посредством молитвеното покровителство на преподобни Св. Йоан Рилски Чудотворец, ще чуе молитвите на вярващите православни християни ”, сподели Адрианополският свещеник Евлогий.

По думите му след повече от три века, на 1 юли 1469 година честното тяло на преподобни Йоан Рилски Чудотворец още веднъж е намерило покой в учредения от него манастир в Рила планина. В рамките на деня ще се извърша поклонение пред раклата с мощите на светеца.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР