Рихард Крайчек изрази възхищението си от успехите на Анди Мъри,

...
Рихард Крайчек изрази възхищението си от успехите на Анди Мъри,
Коментари Харесай

Крайчек: Постигнатото от Мъри в най-конкурентната епоха е невероятно


Рихард Крайчек изрази възхищението си от триумфите на Анди Мъри, реализирани в епохата, която съгласно него е най-конкурентната в историята на тениса. Директорът на ATP 500 шампионата в Ротердам разяснява представянето на някогашния №1 през последните месеци, като изрази мнението, че не е невероятно британецът да се завърне в Топ 50 на света и още веднъж да играе мощно на конкуренциите от Големия шлем. Мъри стартира сезона отвън челната стотица на ранглистата, само че съумя да се изкачи до №84.

„В момента Мъри играе на отлично равнище и знам, че работи мнгоо настойчиво, с цел да възвърне най-хубавата си форма. Само той може да ви каже какво се е трансформирало от времето, когато беше най-хубавият в света, само че през последните месеци показва все по-добра кондиция и в случай че продължава по този начин, няма да мине доста време, преди още веднъж да забележим оня Анди Мъри, който всички желаеме. В началото на годината той доближи до финала в Сидни, като това е красноречиво доказателство за неговия напредък. Предполагам, че е допустимо да се завърне в Топ 50 на ранглистата, само че ще би трябвало да разпредели силите си по доста рационален метод. Все още следва да разберем по какъв начин ще реагира тялото на Анди, в случай че той успее да доближи до заключителните етапи на два следващи турнира“ – разяснява нидерландецът пред Tennis 365.

„Ако приемем, че Мъри успее да си почива и да се възвръща добре, то е несъмнено, че към момента е кадърен да побеждава най-хубавите в тура. Ако обаче желае да се завърне в челните места на ранглистата ще би трябвало да играе на топ равнище в най-малко 10 или 12 седмици от годината, а не е несъмнено дали ще успее да се оправи с това от чисто физическа позиция. Желая най-хубавото на Анди, защото той е необикновен човек и експерт. Това, което той реализира в най-конкурентната ера в историята на тениса, е необикновено. Ако ориста не беше решила той да израсне в едно потомство с Федерер, Надал и Джокович, сигурно щеше да има доста повече триумфи, в сравнение с сега“ – добави първенецът на Уимбълдън за 1996 година

Вчера стана ясно, че Анди Мъри още веднъж ще притегли като треньор Иван Лендъл, под чието управление реализира най-големите си триумфи. Британецът съобщи, че упоритостта му е още веднъж да доближава до заключителните етапи на шампионатите от Големия шлем, като Крайчек счита, че това не е невероятно.

„Анди обича провокациите и към момента изпитва голяма пристрастеност към тениса. Преди години задачата му беше да печели трофеи от Големия шлем и го реализира. Освен това има два златни медала от Олимпийски игри и е в Топ 10 на най-успешните играчи на Мастърс шампионати. Мъри от дълго време към този момент е постигнал всичко в този спорт, само че все пак продължава да се раздава на 100 % и това е почтено за удивление. Сега ще му бъде много мъчно още веднъж да показва сходно равнище с железно бедро, само че все пак считам, че е изцяло кадърен да изненада всички, които се съмняват в него“ – приключи Крайчек.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР