Ричард Килти (Великобритания) спечели последните две европейски титли на 60

...
Ричард Килти (Великобритания) спечели последните две европейски титли на 60
Коментари Харесай

Трета поредна евротитла за Килти на 60 метра - мисията трудна, но възможна

Ричард Килти (Великобритания) завоюва последните две европейски трофеи на 60 метра в зала и ще има късмет да влезе в историята с трето следващо континентално злато, откакто получи специфична покана за присъединяване в Глазгоу, макар че не покри норматива на страната си присъединяване на този конгрес. В Прага преди четири години Килти победи с резултат от 6.51 секунди, а в Белград преди две години завоюва купата с 6.54 секунди. През 2014 година пък британецът стана и международен първенец на 60 метра под покрив в Сопот.

View this post on Instagram
A post shared by Richard Kilty (@richardkilty1) on Feb 27, 2019 at 7:37am PST
Тази зима беше по-трудна за Килти от нормалното, откакто той се завърна на пистата след претърпяна интервенция на ахилесовите сухожилия и стигна до 6.63 секунди при норматив на Англия за присъединяване в Шотландия от 6.60 секунди.

Най-бърз в Европа тази зима в зала е Емре Зафер Барнс (Турция), който изравни националния връх от 6.55 секунди на съревнование във Франция.

20-годишният немец Кевин Кранц е втори в европейската класация за сезона с 6.56 секунди, а словакът Ян Волко има 6.58 секунди тази зима. През 2017 година на континенталния конгрес в Белград Волко завоюва сребро.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР