Рибките са едни от най-предпочитаните домашни любимци, заради своята покорна,

...
Рибките са едни от най-предпочитаните домашни любимци, заради своята покорна,
Коментари Харесай

Най-важните грижи за рибки тетри

Рибките са едни от най-предпочитаните домашни любимци, поради своята покорна, тиха и красива натура. За да ги превърнете в своя скъпа компания, е належащо единствено да полагате нужните грижи, които да преценявате с техните потребности.

Един от най-популярните аквариумни типове е рибка тетра. Тези рибки са известни със своя миролюбив темперамент, който им разрешава свободно общуване с разнообразни други типове.

Ето кои са обаче най-важните грижи за тетрите:

- Специфичното на този тип риба е, че те обичат да бъдат заобиколени от себеподобни. Това значи, че би трябвало тетрите да се отглеждат в група от най-малко 10 рибки. За да има задоволително пространство за тях, е целесъобразно да закупите авансово огромен аквариум с най-малко 60 литра съгласуемост.

- Относно водата се уверете, че тя е нетвърда и има слаба киселинност. Затова би трябвало да избягвате камъни или черупки по дъното, защото те покачват твърдостта и алкалността на водата, а това не въздейства удобно на здравето на рибките. Препоръчително е да сменяте дребна част от нея ежеседмично и да поддържате температурата й към 24-27 градуса. За тази цел би трябвало да си осигурите термометър, аератор и филтър.

- Осветлението на аквариума е различен значим детайл от развъждането на риби тетри, защото тя влияе върху яркостта им. Най-оптималният вид е тя да бъде дифузна. Затъмнената светлина е удобна за тетрите, до момента в който ярката – провокира у тях неспокойствие.

- Препоръчително е да се погрижите за основаването на удобна среда за тези рибки. Затова е добре да снабдите аквариума с изобилна растителност, където тетрите да си създадат леговище под водата.

 Тетра Снимка: martin_hetto/pixabay.com

- Храненето на тетрите е основен аспект при развъждането на аквариумни рибки, само че при тетрите това се оказва лесна задача, защото те са всеядни. Това значи, че зависи напълно от вас дали ще ги нахраните със замразена, жива или суха храна. Специално за тези типове е целесъобразно да ядат кайма, спанак, броколи, червейчета или изсъхнал фураж. За тяхното вярно развиване би трябвало да им осигурите уравновесена храна.

- Макар те да са спокойни рибки, това не важи за тези, които могат да им бъдат компания. Затова избягвайте общуване сред тях, хелери и костури.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР