Рибеното масло е една от най-нашумелите хранителни добавки, за която

...
Рибеното масло е една от най-нашумелите хранителни добавки, за която
Коментари Харесай

Рибеното масло: повече от хранителна добавка

Рибеното масло е една от най-нашумелите хранителни добавки, за която се счита, че е извънреден лековит артикул, с невероятни свойства. Рибеното масло се състои от мастни киселини, познати по-добре като омега-3 мастни киселини.

В рибеното масло има високи количества витамини А и D. Известно е, че тялото ни синтезира витамин D, когато е изложено на слънчева светлина. Този витамин играе основна роля за действие на клетките на тялото, а заради актуалния метод на живот може да се каже, че от ден на ден хора страдат от дефицит на витамина, а една от аргументите е все по-малкото време, което прекарват на слънце.

На първо място рибеното масло се грижи за здравето на сърдечно-съдовата система. Това понижава риска от сърдечни болести и сполучливо оказва помощ в контрола над високото кръвно налягане . Според редица експерти рибеното масло може да понижи риска от исхемична болест на сърцето и инсулт . Една от главните здравословни изгоди на маслото е контролът на холестерола .

Рибеното масло оказва помощ за по-бързото изгаряне на мазнините . Омега-3 мастните киселини се употребяват от организма като сила, което пък разрешава изгарянето на повече телесни мазнини. За най-благоприятен резултат приемът на маслото би трябвало да бъде комбиниран с верен хранителен режим.

Рибеното масло е отличен метод за възстановяване на концентрацията и паметта . То е отлична хранителна добавка, която подкрепя когнитивната мозъчна функционалност. Рибеното масло подкрепя производството на хормоните естроген и прогестерон. Някои проучвания показват, че има потребни влияние върху тестисите и яйчниците.

Рибеното масло е скъп асистент и в разкрасяването. То прави кожата по-здрава и красива , защищава я от акне. Омега-3 мастните киселини са мощен антиоксидант и работят противовъзпалително и на кожата. Освен това маслото поддържа еластичността и влажността на кожата.

 рибено масло изгоди Thinkstock

Качественото рибено масло е измежду добавките, които се предлагат за подсилване на здравето на черния дроб , както и за възстановяване на неговите функционалности. Някои експерти даже са на отзиви, че хубавото рибено масло може да подкрепи процеса на изцеление от хепатит С. Тук обаче би трябвало доста да се внимава, тъй като приемът на по-високи дози рибено масло може да аргументи отрицателни последствия върху черния дроб.

Приемът на рибено масло се предлага при проблеми с щитовидната жлеза , тъй като добавката спомага за понижаване на възпалителните процеси в жлезата. Рибеното масло работи противовъзпалително и при възпалени венци и съществуване на пародонтоза.

 рибено масло изгоди Thinkstock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР