Рибарското пристанище в град Бяла ще бъде реконструирано и модернизирано,

...
Рибарското пристанище в град Бяла ще бъде реконструирано и модернизирано,
Коментари Харесай

Ремонтират рибарското пристанище в град Бяла

Рибарското пристанище в град Бяла ще бъде реконструирано и осъвременено, откакто общината получи право на градеж върху парцели обществена държавна благосъстоятелност. Това ще се реализира на два стадия, които включват и подсилване на брега, оповестиха от Министерски съвет.
Още по темата
След ремонта пристанището ще придобие европейски тип.

То е оповестено от локалната община за стратегически и предпочитан обект за развиването на Бяла и същият е разгласен за общински обект от първостепенно значение. Целта на построяването му е за трайното облекчаване на публичните потребности, допълниха от Министерски съвет.

" Остава разрешението за градеж, което се издава от министъра на районното развиване ", съобщи по Българска национална телевизия кметът на град Бяла Пеньо Ненов. Той чака в границите на 5-6 месеца ремонтът да стартира.

Проектът е на повече от 20 години.

В момента е обезпечена досегаемост на 120 съда, което е незадоволително по думите на Ненов. След плана се чака до над 360 плавателни съда да могат да стопират на пристанището.

Правителството реши по-рано през този месец да се учреди безплатно право на градеж върху два поземлени парцела - обществена държавна благосъстоятелност за пристанище и различен тип натурален запас за превантивна отбрана. Терените са с повърхност от 32 573 кв. ми 16 435 кв. м.

Инвестиционната самодейност на община Бяла е за " Разширение, реорганизация и рационализация на рибарско пристанище " Чайка ", град Бяла " и обвързваните с него подсилване на свлачище и брегоукрепване. 

В региона има записано рибарско пристанище и построено брегоукрепително оборудване /буна/. Най-големият разчетен транспортен съд, който ще застава е с широчина 2.5 m и дължина 10 m. Основополагащо за акваторията на пристанището е ситуационното разполагане на дамбата и буните. Заложено е съществуващата буна да се удължи със 150 m и да се построи нова с дължина 210 т.

Проектният потенциал на пристанището е променлива големина, защото зависи от размера на плавателните съдове. На този стадий е признат потенциал 264 (двеста шестдесет и четири) места, който обаче може да бъде променян, оповестиха от Министерски съвет.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР