Рибари от Северното Черноморие са против част от текстовете, заложени

...
Рибари от Северното Черноморие са против част от текстовете, заложени
Коментари Харесай

Рибари са готови да протестират срещу решението за изграждане на ветропаркове в Черно море

Рибари от Северното Черноморие са срещу част от текстовете, заложени в новия закон за силата от възобновими източници.

В законопроекта се планува създаване на вятърни централи в Черно море към Шабла и Каварна.

Притесненията на риболовците са, че след построяването на ветропарковете ще бъдат лимитирани риболовните зони, в които работят и това ще докара до доста понижаване на улова.

" Риболовните зони са сред 0 и 100 м. Това са зоните в Черно море, където има живот. Преди два месеца имахме среща с компания медиатор във Варна, с цел да ни вземе мнението. Все отново това мнение нито беше зачетено, нито беше отразено в протоколите. Защо тези ще се построяват тъкмо там, където работим? ", съобщи ръководителят на съдружие " Черноморски изгрев " Емил Милев в " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

Той изясни, че риболовците не са срещу построяването на вятърните централи.

" Ние не сме срещу зелената сила. Нито сме срещу построяването на тези ветропаркове, само че да бъдат построени отвън риболовните зони ", изясни още Емил Милев.

" Ако законът бъде признат в този си тип ще бъдем ощетени. Тези ветропаркове ще са на пътя на рибата. Доказано е към този момент, че тези ветропаркове обръщат теченията. Готови сме за митинг, в случай че се наложи ", сподели рибарят Красимир Петров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР