Резултатите показват, че медиците значително подценяват общата способност на вируса

...
Резултатите показват, че медиците значително подценяват общата способност на вируса
Коментари Харесай

Китайски учени: Коронавирусът вече има поне 30 мутации


Резултатите демонстрират, че медиците доста подценяват общата дарба на вируса да мутира, в откритията, че разнообразни разновидности са засегнали разнообразни елементи на света, което води до евентуални компликации при намирането на изцяло лекуване.

Изследването е извършено от професор Ли Ланджуан и негови сътрудници от университет в Ханчжоу, Китай и оповестено на уеб страницата medRxiv.org, съобщи БГНЕС.

Екипът на Ли проучва проби от 11 инцидентно определени пациенти с ковид от Ханчжоу, където има 1264 обявени случая и по-късно тества какъв брой дейно могат да заразят и убият клетките.

Открити са над 30 разнообразни разновидности, от които 19 преди този момент са били неразкрити.

“Sars-CoV-2 е придобил разновидности, способни да трансформират значително своята патогенност ”, написа Ли в публикацията.

Екипът откри, че някои от разновидностите могат да доведат до функционални промени в протеина, който употребява, с цел да се прикрепи към човешките кафези, оповестява South China Morning Post.

Инфектираните от екипа на Ли кафези с COVID-19 варианти, носещи разнообразни разновидности, от които най-агресивните варианти са били генерирани 270 пъти повече вирусен товар от най-слабите варианти. Агресивните варианти убиват човешките кафези най-бързо.

Резултатите демонстрират, че “истинското многообразие на вирусни варианти към момента е значително недооценено ”, написа Ли.

Проучването може да има бъдещи последствия за лекуването на ковид, защото са открити няколко разнообразни варианта по целия свят.

Съединените щати, където има максимален брой жертвите – 42 897 при 799 515 случая на инфектирани – са изумени от разнообразни разновидности. Ню Йорк, който самичък по себе си има най-лоша смъртност в Съединени американски щати, и източното крайбрежие демонстрират вариант на ковид, сходен на този, открит в Европа, до момента в който западните щати демонстрират сходства със вариантите, открити в Китай. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР