Над 500 страници становища по промените в Закона за съдебната

...
Над 500 страници становища по промените в Закона за съдебната
Коментари Харесай

Над 500 страници становища по промените в Закона за съдебната власт са постъпили в Министерството на правосъдието

Над 500 страници мнения по измененията в Закона за правосъдната власт са постъпили в Министерството на правораздаването. Това сподели пред публицисти служебният отраслов министър Мария Павлова. Тя напомни, че на 7 май завърши публичното разискване по текстовете в правосъдния закон, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Получените мнения са доста, сега се обработват от дирекция " Съвет по законодателство ", сподели Палова. След обзор на материалите ще бъде направена таблица с предложенията и кои от тях ще бъдат признати от специалистите на министерството.

Според Павлова таблицата ще е подготвена до края на месеца. 

По думите на министъра ще би трябвало да бъдат написани и съображения заради какви аргументи едни мнения се одобряват, а други се отхвърлят. Така на база предложенията, те ще минат през отрасловите заместник-министри и по-късно през министъра. 

Павлова не изключи опцията част от текстовете, които бяха готови от предния екип на правосъдното министерство, да бъдат редактирани. Тя съобщи, че няма да бъде чакано произнасянето на Конституционния съд, който беше сезиран за измененията в Конституцията. 

Според Павлова текстове в Народното събрание ще бъдат внасяни след изборите, защото това Народно събрание е към края на мандата си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР