Спешната медицинска помощ по въздуха вече официално е регламентирана в

...
Спешната медицинска помощ по въздуха вече официално е регламентирана в
Коментари Харесай

Въздушната спешна помощ от днес е част от стандарта по „Спешна медицина“

Спешната здравна помощ по въздуха към този момент публично е регламентирана в стандарта по „ Спешна медицина “. Това става с обнародването през днешния ден в „ Държавен вестник “ на измененията в стандарта, препоръчани още през февруари от Министерството на здравеопазването.

С препоръчаните нови разпореждания в стандарта се уточняват медицинските показания за обезпечаване на превоз по въздуха на пациенти в незабавно положение, както и редът и отговорностите за взимане на решения за потребление на авиационен превоз. Разписани са индикациите и изискванията, както и механизмът за взимане на решение във връзка с първичния незабавен и вторичния незабавен превоз. Актуализирани са разпоредбите за даване на превоз на незабавни пациенти по въздуха със аероплан, който се дава и понастоящем, поради въвеждането на превоз с хеликоптер и нуждата от обрисуване и на двете благоприятни условия.

Определен е размерът на реализираните от Центъра за незабавна здравна помощ по въздуха (ЦСМПВ) действия, включени в обсега на специалността „ Спешна медицина “. Формулирани са и функционалностите на координационната централа като конструкция на ЦСМПВ, която обезпечава координацията и оперативното управление при оказване на незабавна здравна помощ с авиационен превоз и взе участие в координацията на осъществяването на полетите. Определени са характерностите на оперативните бази, които са обособени на територията на страната, както и условията за авиомедицинските екипи в оперативните бази.

С измененията също по този начин се поправят някои условия към лечебните заведения със незабавни отделения, поради това, че все още условията за лечебните заведения от II равнище на подготвеност са по-високи от тези към лечебните заведения от III равнище.

Обнародваните промени в стандарта вижте.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР