Изписаха двегодишното дете с огнестрелно нараняване в главата, транспортирано с

...
Изписаха двегодишното дете с огнестрелно нараняване в главата, транспортирано с
Коментари Харесай

Изписаха детето с огнестрелно нараняване в главата след месец лечение в Пирогов

Изписаха двегодишното дете с огнестрелно пострадване в главата, превозено с хеликоптер от Враца. След месец лекуване в университетската незабавна болница " Пирогов " момченцето се прибира вкъщи, оповестиха от лечебното заведение. В края на април детето беше изведено от реанимация, оповестяват от " Пирогов ". 

От там припомниха, че вечерта на 13 април, хеликоптер транспортира по неотложност двегодишно дете след огнестрелно пострадване в главата с въздушна пушка. В момента, в който положението му разреши, екипът на проф. Габровски го оперира по неотложност. Неврохирурзите извадиха проектила, минал през едната мозъчна полусфера на детето и това спомогна положението му да се стабилизира по-бързо. След интервенцията детето беше настанено за интензивно лекуване детската реанимация на " Пирогов " в продължение на повече от две седмици.  

Към момента положението на момчето не изисква то да остане за лекуване в незабавната болница. От тук нататък му следва дейна рехабилитация, а лекарите са оптимисти.

Проникващите огнестрелни пострадвания са с доста висок % смъртност и спасяването на живота на подобен пациент е огромен медицински триумф, показаха от " Пирогов ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР