Резултатите от вота в Пловдив на извънредните парламентарни избори на

...
Резултатите от вота в Пловдив на извънредните парламентарни избори на
Коментари Харесай

Пловдив решава кой ще е следващият премиер

Резултатите от вота в Пловдив на изключителните парламентарни избори на 2 октомври ще покажат кой ще е идващият министър председател на България. Това повелява традицията, открита през последното десетилетие.  

И този път главните кандидати за първа мощ в Народното събрание взеха решение да си дадат лидерски конфликт под тепетата. Листата на ГЕРБ се води от Бойко Борисов, тази на " Демократична България " - от съпредседателя на обединението Христо Иванов. Срещу тях се изправя дебютантът ген. Стефан Янев, водач на " Български напредък ". От " Продължаваме промяната " и Има Такъв Народ пък заложиха на новите си остриета. Гроздан Караджов, който бе в основата на развода в държавното управление на Кирил Петков, е изборът на Слави Трифонов за Пловдив. Листата на Политическа партия пък се води от някогашния ръководител на 47-ото Народно заседание Никола Минчев. 

Ако се съблюдава традицията, някой от петимата би трябвало да е идващият министър председател на България. От 2009 до 2021 година (с малко спиране през 2013 и 2014 г.) Бойко Борисов тръгваше към поста на министър-председател от депутатската листа на ГЕРБ в Пловдив, която непроменяемо води. След последните парламентарни избори предходната есен пък Кирил Петков, който бе отпред на листата на " Продължаваме промяната " под тепетата, оглави държавното управление на четворната коалиция. 

С по-скромни водачи в Пловдив са Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Възраждане ", само че е малко евентуално някоя от трите партии да излъчи идващия министър председател. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР