Резултатите от проучване, проведено от независимата изследователска компания Ipsos, показват,

...
Резултатите от проучване, проведено от независимата изследователска компания Ipsos, показват,
Коментари Харесай

9 от 10 цветнокожи французи поне веднъж са ставали обект на дискриминация

Резултатите от изследване, извършено от самостоятелната изследователска компания Ipsos, демонстрират, че 9 от 10 чернокожи поданици на Франция най-малко един път са се сблъсквали с расова дискриминация, съобщи Анадолската организация.


За това споделя френският политик и деятел Патрик Лозес, създател и началник на Представителния съвет на чернокожите асоциации във Франция (ЧАФ).

Според него все пак държавното управление продължава да пренебрегва казуса.

" Участниците в изследването приказват за дискриминация в доста области на публичния живот. 91% от чернокожите във Франция се сблъскват с дискриминация в всекидневието си. Това значи, че мащабът на дискриминирането е голям и визира съвсем всеки негър французин ", сподели той.

Лозес означи, че чернокожите французи най-често се сблъскват с дискриминация при търсене на жилище и работа.

" Когато се обадите и кажете, че желаете да наемете апартамент, събеседникът ви дава отговор, че апартаментът е свободен. Но когато наемодателят разбере, че сте негър, той може да каже, че жилището е към този момент заето. Само след пет минути обаче може да се обади различен наемател и към този момент няма да му бъде отказано ", споделя Лозес.

Според него сходна обстановка се следи, когато чернокожите търсят работа и по въпроса за кариерното израстване.

" Докато другите ви сътрудници получават покачвания, вие не сте били повишавани от години. Когато кандидатствате за работа, подавате автобиографията си и няколко минути по-късно ви оповестяват, че позицията е закрита. Възможно е обаче тя да е отворена за някой, който е кандидатствал за същата позиция единствено няколко минути след вас ", изяснява френският политик.

Той отбелязва, че дискриминирането на расова основа във Франция може да се срещне съвсем на всички места, в това число в публичния превоз. " Някои французи считат, че чернокожите би трябвало да се качват във влаковете или рейсовете единствено след тях “./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР