Резултатите от ново научно изследване се оказаха твърде неочаквани. В

...
Резултатите от ново научно изследване се оказаха твърде неочаквани. В
Коментари Харесай

Забавянето на втората доза на ваксината срещу COVID-19 засилва имунния отговор 3,5 пъти

Резултатите от ново научно проучване се оказаха прекомерно непредвидени. В началото лекарите във Англия са имали цел да имунизират колкото се може повече хора най-малко с първата доза ваксина против, с цел да намалеят хоспитализациите и леталните изходи. Този опит се оказа доста сполучлив и в този момент учените преглеждат тази тактика за имунизиране като ефикасна опция.

В края на 2020 година поради дефицита на ваксини против COVID-19 във Англия бе взето решение да се отсрочи втората инжекция против новия ковид, с цел да може да бъде оптимално повишен броя на хората, най-малко отчасти предпазени от най-тежките форми на COVID-19. Резултатът от тази стъпка сподели, че забавянето на втората доза на имунизацията над три пъти покачва равнището на имунния отговор спрямо хората, които са получили лекарствения препарат по в началото предложената от производителя скица.

Научната работа бе в списание Nature, където откривателите дават анализите на данните на 175 пациенти на възраст над 80 години, които са получили втората доза от имунизацията на, както след три, по този начин и след 12 седмици след първата инжекция.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР