Резултатът от ваксина срещу Covid-19 ще се усети чувствително през

...
Резултатът от ваксина срещу Covid-19 ще се усети чувствително през
Коментари Харесай

Прогноза: Ще се върнем към нормален живот към края на 2021 г.

Резултатът от ваксина против Covid-19 ще се усети сензитивно през идващото лято и евентуално ще можем да се върнем към естествен живот до идната зима, предвижда пред Би Би Си проф.Угур Шахин, създател на немската компания " Бионтех " и един от основателите на имунизацията на " Бионтех " и " Пфайзър ".

Според проф. Шахин този зима ще е сложна, тъй като имунизацията няма да промени сензитивно броя инфектирани.

Миналата седмица " Бионтех " и " Пфайзър " оповестиха предварителни резултати от клиничните изследвания на евентуална ваксина против Covid-19, съгласно които ефикасността й е над 90 на 100. Близо 43 000 души са взели участие в проучването. Ваксината се приема на две дози в период от три седмици.

В " Шоуто на Андрю Мар " по Би Би Си проф.Шахин изрази убеденост, че имунизацията ще понижи разпространяването на новия ковид и че ще предотврати появяването на признаци у имунизираните. Според него е допустимо имунизацията да понижи предаването на вируса от човек на човек на половина.

" Много съм убеден, че предаването сред хората ще намалее от такава високоефективна ваксина, може би не с 90 на 100, евентуално с 50 на 100, само че не трябва да забравяме, че даже това ще докара до фрапантно ограничение на разпространяването на пандемията ", сподели той.

Според него, в случай че нещата не престават да се развиват по този начин добре, имунизацията ще може да стартира да се ползва " в края на тази година и началото на идната ". Целта е да се разпространят над 300 милиона дози по целия свят до април идната година, което " ще ни разреши единствено да стартираме да реализираме резултат ".

" Лятото ще ни помогне, тъй като равнището на заразяване ще падне през лятото и е извънредно значимо да реализираме високо равнище на имунизиране до или преди есента и зимата на идната година ", разясни той.

Проф.Шахин акцентира, че е доста значимо всички имунизационни стратегии да са завършени преди идната есен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР