Резултатът е готов до края на работния ден С отстъпването

...
Резултатът е готов до края на работния ден С отстъпването
Коментари Харесай

Бърз тест в „ЛИНА” едновременно открива 5 вида респираторни инфекции

Резултатът е подготвен до края на работния ден

С отстъпването на COVID-19 още веднъж се следи завръщане на познатите респираторни болести, които през зимните месеци циркулират по едно и също време. Част от признаците  им са близки и това от време на време затруднява или забавя разпознаването на точния извършител, а оттова и навременното лекуване.

За да подкрепи диагностиката, лаборатория „ ЛИНА ” предлага бърз смесен тест за: COVID-19, сезонен грип, респираторен синцитиален вирус, аденовирус и микоплазма пневмоние. Той се предлага при пациенти, за които се подозира съществуване на зараза с някой от тези причинители. Предимството му е, че с едно пробовземане могат да се изследват и петте. Тестът се прави с проба, взета от назофаринкса, и е извънредно прецизен. Неговата цена е 45 лева, като резултатът е подготвен до края на работния ден.

Повече за болесттите, включени в.

SARS-CoV-2 (Ковид – 19) е вирус, причиняващ остра респираторна зараза. Той се предава основно по въздушно-капков път като главният източник са инфектирани пациенти. Въз основа на данните от епидемиологичното проучване досега, инкубационният интервал продължава от 1 до 14 дни, най-често сред 3 и 7. Главните прояви включват: висока температура, обща изнемощялост, отмалялост, кашлица, хрема, възпалено гърло, болки в мускулите и други

Грипът (грип А и грип В) е остра зараза на дихателните пътища, породена от грипен вирус. Характеризира се с висока инфекциозност и бърза скорост на предаване. Типични клинични признаци са: остро настъпваща висока температура, систематична болежка, забележителна уморяемост и леки респираторни признаци. Като цяло сезоните с най-голямо разпространяване са есента и зимата. Най-застрашени от съществени затруднения са новородени, възрастни хора и пациенти с кардиопулмонални болести.

Респираторният синцитиален вирус (RSV) е постоянно срещан вирус, който може да засегне хора от всички възрасти, само че по-често провокира инфекции при децата и новородените бебета. Инфекциите с вируса най-често се следят от септември до май. В взаимозависимост от възрастта на пациента, признаците и типа на инфекцията с респираторен синцитиален вирус могат да варират. Симптомите нормално се появяват в границите на четири до шест дни от заразяването. Възрастните хора имат леки признаци като запушен нос и болки в гърлото. При деца под 1-годишна възраст симптомите  на RSV зараза включват: тресчица, запушен нос, кашлица, затруднено дишане.

Аденовирусите предизвикват инфекции с друга клинична картина – засягат храносмилателната система, горни и долни дихателни пътища, конюнктиви и други
Инфекцията е необятно публикувана, а механизмът на разпространяване е въздушно-капков или фекално-орален – съществени фактори за предаване са вода, въздух, хранителни артикули, кърпи за лице, нечисти ръце.
Инкубационният интервал е от 4 до 7 дни. Най-честото заболяване, което се провокира от аденовируси, е острият фарингит, главно при деца. Аденовирусна пневмония се следи най-често при възрастни. Острите респираторни болести могат да се комбинират с конюнктивит. Вирусите могат да провокират още стомашно-чревни разстройства.

Микоплазма пневмоние (Mycoplasma pneumoniae) - визира както горните, по този начин и долните дихателни пътища. M. pneumoniae е позната най-вече като извършител на атипична пневмония, само че в реалност най-честата клинична изява е трахеобронхит или бронхиолит, придружени от признаци от горен респираторен тракт. Симптомите в множеството случаи се появяват последователно, в продължение на няколко дни и могат да продължат седмици или месеци. Микоплазмите са измежду най-честите причинители на добита пневмония при младежи и деца като най-висока заболеваемост се следи във възрастта от 5 до 20 години. В нашите географски ширини заболяването може да се следи целогодишно, само че броят на случаите зачестява в края на лятото и през есента. Предаването е от човек на човек при непосредствен контакт чрез инфектирани тайни. След заразяване следва нескончаем инкубационен интервал 2 до 3 седмици. Типичните клинични характерности на микоплазмената пневмония включват: температура, кашлица, зной, отмалялост.

При някой от изброените признаци, не се колебайте да посетите лаборатория „ ЛИНА ”. Бързият смесен тест за респираторни инфекции се прави във всяка от независимите й манипулационни в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Ямбол.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР