Рейтинговата агенция Фич повиши перспективата на дългосрочния кредитен рейтинг в

...
Рейтинговата агенция Фич повиши перспективата на дългосрочния кредитен рейтинг в
Коментари Харесай

Фич повиши перспективата на кредитния рейтинг на БЕХ

Рейтинговата организация " Фич " увеличи вероятността на дълготрайния кредитен рейтинг в непозната и локална валута на " Българския енергиен холдинг " (БЕХ) от постоянна на положителна, запазвайки рейтинга на равнище " BB ". Промяната не е резултат от напъните на компанията, а поради скорошната проверка на вероятността на кредитния рейтинг на България от постоянна на позитивна. Тъй като БЕХ е благосъстоятелност на страната, това се отразява и на неговия рейтинг.

Оценката на излъчванията необезпечени облигации на холдинга остава непроменена – на равнище " ВВ- ", цитираха от енергийното министерство известието на " Фич " от петък.

Кредитният рейтинг на БЕХ съставлява независим кредитен профил на компанията от " b+ ", издигнат с две стъпки до равнище " Вътрешни войски ", отразявайки мощните връзки със притежателя на капитала на компанията – българската страна.

" Българският енергиен холдинг " има експозиция към въглеродно интензивни действия посредством своята Топлоелектрическа централа, употребяваща лигнитни въглища, регистрират от рейтинговата организация. Все отново, общият индустриален микс на групата е диверсифициран, като по-голямата част от производството е от атомна сила и водни източници. Така от " Фич " смятат, че проблемите, свързани с екологичното, общественото и корпоративното ръководство са неутрални във връзка с заема или имат единствено минимално влияние върху него, означават от Министерството на енергетиката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР