Рейнджърс и РБ Лайпциг играят при 2:1 в реванш от

...
Рейнджърс и РБ Лайпциг играят при 2:1 в реванш от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Рейнджърс - РБ Лайпциг 2:1

Рейнджърс и Република България Лайпциг играят при 2:1 в реванш от полуфиналите в Лига Европа. "Биковете " завоюваха първата среща с 1:0. На "Айбрдокс " Джеймс Тавърниър откри резултата в 19-ата минута, а в 24-ата минута Глен Камара удвои. В 71-ата минута Кристофър Нкунку понижи.

Първият прецизен удар към една от двете порти бе дело на Райън Джак. Халфът на домакините стреля едва от далечна отдалеченост и Петер Гулачи улови. В 10-ата минута удар с глава на Вили Орбан след центриране от конер мина около вратата.

В 19-ата минута Рейнджърс поведе. Камара се пребори за топката отляво и откри Кент, който напредна и навлезе в наказателното поле. Англичанинът опита удар, който се трансформира в пас за Тавърниър на далечната греда и футболистът с №2 от близко нямаше по какъв начин да сбърка.

В 24-ата минута шотландският гранд удвои задатъка си. Райт получи в наказателното поле и върна към Камара, който с акуратен шут в долния десен ъгъл от границата на наказателното поле вкара за 2:0. Малко по-късно шут на Олмо от към 20 метра мина над вратата. В 29-ата минута Арибо пропусна да нокаутира германците. Тавърниър смъкна за нигериеца с глава, само че от 2-3 метра той не съумя да насочи удар.

В 38-ата минута Анхелиньо центрира от директен свободен удар, отсъден за нарушаване на Голдсън, при което можеше да бъде изпъден с втори жълт картон, а в наказателното поле Орбан с глава стреля около вратата.

Втората част стартира равностойно. В 52-ата минута Фешън Сакала насочи удар с глава след центриране на Голдсън, само че неопределено. След час игра резервата Арфийлд лиши от Клостерман, напредна и стреля от дребен ъгъл, само че не затрудни Гулачи.

Едва в 70-ата минута Лайпциг съумя да сътвори съществено състояние пред вратата на своя противник. Лаймер беше изведен от Собослай фронтално против вратаря, на Макгрегър съумя да избави. Топката остана притежание на "биковете " и Анхелиньо със ужасно центриране отляво откри връхлитащия Нкунку, който не остави шансове на вратаря за 2:1.

Рейнджърс - Република България Лайпциг 2:1

1:0 Джеймс Тавърниър (19)

2:0 Глен Камара (24)

2:1 Кристофър Нкунку (71)

Рейнджърс: 1. Макгрегър, 2. Тавърниър, 3. Басей, 4. Лундстрьом, 6. Голдсън, 8. Джак, 18. Камара, 14. Кент, 17. Арибо, 23. Райт, 31. Баришич

Република България Лайпциг: 1. Гулаши, 3. Анхелиньо, 4. Орбан, 16. Клостерман, 32. Гвардиол, 39. Хенрихс, 44. Кампл, 27. Лаймер, 25. Олмо, 18. Нкунку, 9. Поулсен

Съдия: Соареш Диаш

Стадион: "Айброкс "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР