Revolut получи регулаторно одобрение да предлага крипто услуги на милиони

...
Revolut получи регулаторно одобрение да предлага крипто услуги на милиони
Коментари Харесай

Revolut получи одобрение да предлага крипто услуги в Европа

Revolut получи регулаторно утвърждение да предлага крипто услуги на милиони свои консуматори в Европа.

Всъщност Кипърската комисия за скъпи бумаги и тържища (CYSEC) направи основаната в Обединеното кралство платформа за нео банкиране Revolut снабдител на услуги за криптовалути (CASP), заяви банката на 12 август.

Коментирайки развиването на обстановката, представителят на Revolut акцентира, че Кипър е бил определен след „ „, се споделя в отчет на AltFi.

Revolut към този момент може да сътвори своя европейски център в Кипър и да предлага спомагателни крипто услуги, както и експозиция към крипто активи като Биткойн (BTC) на своите 17 милиона клиенти в Европейското икономическо пространство (ЕИП), откакто бъде прибавен законопроектът за пазарите на крипто активи (MiCA) .

Защо Кипър?

Посочва се също по този начин, че CYSEC се отличи с „ „. 

Както изясни представителят:

Revolut продължава да разраства крипто услугите си

През идващите шест месеца Revolut възнамерява да усили работната си мощ в крипто бранша с 20%, като назначи чиновници в Европа, Обединеното кралство и Съединени американски щати, като разгласи за работа 13 длъжности, свързани с крипто, както заяви Finbold при започване на август.

В същото време банката разгласи, че 1.5 милиона консуматори са приключили курса на нейната крипто просветителна платформа едвам месец след стартирането ѝ, като консуматори са се включили от най-малко 32 страни по света.




Кога да чакаме новите правила за крипто в Европейски Съюз?

Правоприлагащият развой при законопроектът MiCA би трябвало да завърши през 2023 година и да влезе в действие в целия Европейски Съюз до 2024 година Говорителят на Revolut похвали тези правила за криптовалутите, като съобщи следното.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР