[Revolut] Британските финтех компании се стремят към разширяване на клиентелата

...
[Revolut] Британските финтех компании се стремят към разширяване на клиентелата
Коментари Харесай

Британските финтех компании се насочват към традиционните банкови клиенти

[Revolut] Британските финтех компании се стремят към разширение на клиентелата от младежи, живеещи в огромните градове, към по-възрастни клиенти и хора, които са жертви на затворени банкови клонове из цялата страна, оповестява Financial Times.

През последните месеци Monzo и Starling дадоха опция на клиентите в цяла Англия да вършат парични депозити, а Revolut опрости потребителските си контракти, с цел да ги направи по-достъпни.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Monzo уголемява клиентелата си

Миналата седмица Monzo направи презентации пред евентуални клиенти в Манчестър, като предложения участниците да разясняват пречките пред банкирането. Около една трета от клиентите на компанията, които са към 2 млн., живеят в Лондон, а единствено 5% от тях са на възраст над 60 години.

Дигиталната банка съобщи, че желае да се обърне към по-широк кръг клиенти, включвайки и тези, които са уязвими откъм финансови усложнения.

"Искаме да решаваме проблемите и на други хора, освен на 25-годишните, живеещи в Лондон. Независимо дали си възрастен човек, живеещ в провинцията, някой, който страда от психическо заболяване или си безприютен, притежаването на банкова сметка, която можеш да управляваш, е основна част от всекидневието ", съобщи представителят на компанията.

Онлайн основаните банки виждат опция за развиване с оглед картината на намаляващите физически клонове на обичайните банки. Обединеното кралство е изгубило повече от половината си клонове през последните 30 години, а редица градове остават без огромна банка поради затваряне на клонове.
Revolut обслужва над 4 млн. клиенти Мonzo има към 2 млн. клиенти Starling обслужва над 400 хиляди души
Въпреки наклонността за прекосяване към онлайн банкиране и безконтактно заплащане, огромна част от хората не престават да бъдат подвластни от заплащането в брой. Поради тази аргументи от Monzo опитват с търсенето на повече физически контакт с клиентите си.

Сътрудничество

През ноември предходната година Starling разгласи партньорство с Пощенската работа на Англия, което разреши на клиентите да внасят пари в брой през над 11 хиляди пощенски офиса. Компанията разгласи, че за последния месец са подадени 8 млн. паунда посредством над 25 хиляди транзакции.

Monzo си партнира с PayPoint, система за заплащане на сметки, намираща се в над 30 хиляди магазина в страната, позволявайки на клиентите да подават пари посредством нея.

Улесняване на клиента

Revolut показа неотдавна новия си потребителски контракт, в който езикът е доста банален и лишен от правни термини, като задачата на компанията е да улесни разбирането на клиентите за изискванията.

"Очевидно има някои пропуски на пазара и не е напълно ясно по какъв начин ще бъдат преодолени. Постоянно работим върху нови подходи за ангажиране на съществуващите и привличането на нови клиенти. ", сподели Том Хамбърт от Revolut.

Според Алесандро Тахами, ръководещ сътрудник в консултантска компания за цифрово банкиране Pacemakers, покупко-продажбите с организации като пощенската работа евентуално ще станат нова норма за цифровите банки. Той е на мнение, че сегашният модел на онлайн банкиране, където би трябвало да се отвари уеб сайтът, с цел да се ръководят сметките, ще би трябвало да се обърне до известна степен.
"По-възрастните клиенти, както и тези, които не са компютърно грамотни, ще би трябвало да имат опция да решат проблемите си лице в лице с някого. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР