Реваншът от осминафиналите в шампионската лига Барселона - Наполи, който

...
Реваншът от осминафиналите в шампионската лига Барселона - Наполи, който
Коментари Харесай

И Барса - Наполи остана без публика

Реваншът от осминафиналите в шампионската лига Барселона - Наполи, който е плануван за 18 март ще се играе без аудитория, поради епидемията от ковид. Новината бе обявена от пресслужбата на " каталунците ". Първата среща играна в Италия приключи 1:1. Провеждането на мача на " Капм Ноу " без аудитория автоматизирано значи загуби от няколко милиона от билети за домакините. По-рано стана ясно, че и реваншите от ШЛ ПСЖ - Борусия (Д) довечера и Валенсия - Аталанта (11 март) също ще са на празни трибуни. 

Междувременно испанската футболна федерация и всички клубове от Ла Лига към този момент се приготвят за като че ли неизбежната мярка за осъществяване на футболни срещи зад закрити порти заради епидемията от ковид. Подобно разпореждане към момента не е налице, само че предвид на заповедите на министерството на опазването на здравето на страната е доста евентуално да има публично разпореждане в тази посока в идващите дни. 

Мерките ще се вземат предвид на повишения брой на случаи на ковид в Испания. За последните 48 часа броя на засегнатите е скочил до 1200, а смъртните случаи са се покачили до 30. Това провокира и затваряне на учебни заведения в Мадрид. 

За момента президентът на футболната асоциация Хавиер Тебас не се наема да официализира информацията, само че добавя, че при битката с разпространяването на заболяване всички би трябвало да съблюдават заръките. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР