Рецептите за домашно сладко на практика са взети от нашите

...
Рецептите за домашно сладко на практика са взети от нашите
Коментари Харесай

Как да си направиш домашно сладко?

Рецептите за домашно сладко на процедура са взети от нашите майки и баби и от старите готварски книги, преписка с другари, а  от време на време просто са измислени от самите нас.

В момента доста фамилии към момента вършат домашно сладко по тези остарели, наследени предписания, като ревностно ги защищават от любопитни погледи. Ще се радваме да споделим с вас предписания и препоръки по какъв начин да си извършите вкусно домашно сладко от разнообразни плодове, които да ни радват през цялата година.

Преди да приготвите домашно сладко, би трябвало да подготвите контейнера (купа за готвене и буркани за съхранение), да измерите количеството захар и ароматизанти, в случай че има такива, и деликатно да сортирате и обелите плодовете и плодовете. Измийте бурканите с гореща вода и сода за самун и стерилизирайте, в случай че е належащо. Изплакнете плодовете в течаща вода и ги подсушете, измийте деликатните плодове в гевгир, като внимавате да не ги натрошите. След измиване изсушете плодовете, като ги поръсите в един пласт върху забрадка. Премахнете костилките от черешите, сливите и кайсиите, отделете чашелистчета от ягодите, изрежете сухите опашки от цариградско грозде. Подготовката в действителност е от огромно значение!

А ето и рецептите, които ви предлагаме:

Ягодово сладко с лимон и джинджифил

Съставки:

2 кг ягоди,

1,5-2 кг захар,

1 лимон,

10 г джинджифил.

Начин на подготвяне:

Подредете плодовете и ги сложете в емайлирана купа, покрийте със захар и оставете за 8-10 часа на хладно място. След като изтече времето, прибавете лимонен сок към плодовете. След това прехвърлете ягодовата маса в купа за готвене, оставете да заври и гответе за 5 минути. След това свалете от огъня, охладете леко, източете сиропа и го сварете. Добавете плодове към готовия сироп и гответе до омекване. Обелете корена на джинджифила, настържете на ситно и прибавете в края на готвенето за усет и мирис.

Сладко от боровинки „ Подаръци на лятото “

Съставки:

1 кг боровинки,

2 кг захар

Приготвяне:

Загрейте бездънен тиган и прибавете боровинки. Сварете боровинките на слаб огън, като разбърквате понякога, до момента в който пуснат сок. Когато боровинките заврят, прибавете захарта и разбъркайте за 30 секунди, по-късно изсипете в тенджера и охладете. Изсипете охладеното сладко в стерилизирани буркани и съхранявайте на изсъхнало и хладно място.

Сладко от ягоди и боровинки " Приятелство "

Съставки:

1 кг ягоди,

200 г боровинки,

1 кг захар,

1 купа вода.

Приготвяне:

Залейте захарта с вода и сварете сиропа. Изсипете измитите и сортирани плодове с приготвения захарен сироп и оставете за 4 часа. След това варете до омекване.

Запретнете ръкави и се възползвайте от тези прелестни предписания!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР