Рецептите за домашна халва са много прости и за разлика

...
Рецептите за домашна халва са много прости и за разлика
Коментари Харесай

Безумно вкусна, домашна халва. Без никаква захар!

Рецептите за домашна халва са доста елементарни и за разлика от тази в магазинните, домашната халва се подготвя единствено от натурални артикули.

Халва от слънчогледови семки

1 чаша обелени слънчогледови семки,¾ чаша стафиди,2-3 супени лъжици нерафинирано слънчогледово олио. Ще придаде на халвата мирис и вкус.

Получаване:

Смелете семената с пасатор на оптималната скорост. Колкото по-фина е сместа, толкоз по-вкусна ще бъде халвата. Добавете стафидите към семената, продължете да смилате всичко заедно. Разбъркайте. Добавете олиото, разбъркайте. От получената маса оформете с ръце фигура с мечтаната форма или направете топки. Можете да покриете силиконовата форма с кухненско фолио, да поставите халвата в нея, да я притиснете с ръце и по-късно деликатно да я извадите с фолиото. Премахнете фолиото – към този момент имате домашна халва.

Халва с ленено семе и сусам

150 грама слънчогледови семки,50 грама ленено семе5 супени лъжици сусам5 супени лъжици мед (може да бъде сменен с фурми),канела

Получаване:

Смелете всички семена на брашно. Смесете меда с брашното и канелата. Добавете смлените семена и омесете гъсто тесто. Ако не е задоволително лепкаво, прибавете няколко супени лъжици вода. Оформете халвата, поръсете със семена и изпратете за малко в хладилника.

Халва от ленено семе

Ленено семе – 200 грама,Мед – 3 супени лъжици,Портокалова кора – 1 ч.л.,Сусамово брашно

Получаване:

Смелете лененото семе в блендер, прибавете малко вода или портокалов сок. Настържете кората, добавете я към брашното от ленено семе и смесете с мед. Добавете малко сусамово брашно. Ако сместа не може да се оформи, тогава прибавете още малко мед. Можете да добавите авансово накиснати стафиди, сушени кайсии, сини сливи. Оформете топки, сложете за малко в хладилника.

Халва от сусам

Сусам – 2 чаши,Кокосови стърготини – 0,5 чаша,Какао – 1 – 1,5 супени лъжици,Ванилия на усет и по избор,Мед – 2 супени лъжици (за предпочитане гъст)

Получаване:

Смелете кокосовите стърготини и смесете със сусамово брашно. Добавете какаото и ванилията. Разбъркайте. Добавете 1 супена лъжица мед и разбийте сместа с хаванче. Ако е належащо, прибавете още една лъжица и продължете да бъркате сместа. Тя би трябвало да стане гъста, да стартира да образува бучки – значимо е да не прекалявате с меда.

Вижте още: Мариновани чушки в горчица – ето по какъв начин тъкмо да ги приготвите

Получената смес поставете във форма. Сложете за 2 часа в хладилника. След като сместа изстине, внимателно минете с нож по стените на формата, с цел да улесните изваждането на халвата. Тази домашна халва може да се съхранява дълго време.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР