Ресторантьорският бранш обяви във вторник, че здравното министерство ги използва

...
Ресторантьорският бранш обяви във вторник, че здравното министерство ги използва
Коментари Харесай

Ресторантьори: Използват ни като зле прикрит опит за въвеждане на задължителна ваксинация

Ресторантьорският отрасъл разгласи във вторник, че здравното министерство ги употребява “като зле затулен опит " за въвеждане на наложителна имунизация. Поводът за недоволството им е " Националния проект за справяне с пандемията от Sars-CoV-2 ", в който е записано, че при нова вълна ще могат да работят единствено заведения със 100% имунизиран личен състав и клиенти. Заради това браншът се афишира срещу оставянето на Стойчо Кацаров на поста министър на опазването на здравето.

“Недоумение в проекта буди и условието в спомагателните му пояснения, където се приказва, че ще могат да работят заведения единствено със 100% имунизиран личен състав и със 100% имунизирани клиенти, което отново е дискриминация по отношение на заведенията - кафенета, заведения за хранене и нощни клубове. Ако такава ще е политиката на страната, за какво това се отнася единствено за един бранш???? Не би ли следвало всички обекти с публично предопределение да бъдат подложени на същите рестрикции и отговорности за имунизиране????”, риторично питат от Съюза на заведенията в България и от Българската асоциация на заведенията.

Оттам прибавят, че 12 седмици откакто в България отвориха нощните заведения (първи в Европа), заболеваемостта освен не се увеличи и за момент, а спадна над 20 пъти. Това ясно показвало, че не в заведенията е казусът с разпространяването.

“Представеният от служебния министър Кацаров " проект " е въплъщение на неналичието на държавнически метод, угриженост и мисъл за всички хора! Отново целият проблем и отговорност за вирусна зараза се прехвълят върху заетите стотици хиляди в нашия бранш”, прибавят ресторантьорите.

Браншът счита, че изборът на всеки човек да се имунизира или не, несъмнено е персонален, само че неналичието на разяснителна акция, тласъци за имунизация и като цяло държавна политика за постигане високи равнища на имунизационно покритие, прави този персонален избор сложен за множеството български жители.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР