Ресторантите по света често се опитват да изкарат по-големи бакшиши

...
Ресторантите по света често се опитват да изкарат по-големи бакшиши
Коментари Харесай

Капан! Как лъжат туристите през лятото

Ресторантите по света постоянно се пробват да изкарат по-големи бакшиши от клиентите. Експерт по пътувания предупреди туристите за постоянно срещана машинация, която заведенията за хранене по света употребяват, с цел да получат повече пари от тях.

Той уточни и още три известни туристически измами, на които хората постоянно се хващат. 
-->
. Експертът по пътувания Джеймс Коул, създател на Panache Cruises, предизвести туристите за постоянно срещана машинация, която заведенията за хранене по света употребяват, с цел да получат повече пари от тях.

" Някои заведения за хранене, изключително в Щатите, оферират варианти за бакшиш на клиентите върху сметката, който може да се добави към главната сметка. Не забравяйте да извършите свои лични калкулации и да ревизирате дали процентът е изчислен вярно. Някои компании се пробват да излъгват туристите, надявайки се че няма да виждат, че са надплатили бакшиша “, цитира " Експрес " думите на Коул.

Той сподели още, че в някои заведения е всекидневно неотложно да включват такса за обслужване в сметката. В същото време сервитьорите не загатват това, с цел да получат двоен бакшиш от гостите, които не ревизират сметката си.

Измамите

 

Когато посещавате огромни градове в Европа, можете да попаднете на измамници, които оферират на минувачите безвъзмездна гривна за другарство.

" Те са доста бързи и преди да успееш да кажеш " не ", към този момент ти връзват гривна на китката. След това вършат сцена по какъв начин отказваш да платиш, което кара учтивите туристи да се усещат длъжни да платят, с цел да избегнат неуместна обстановка. Недейте да се подлъгвайте с безвъзмездни предложения и не позволявайте на никого да поставя нещо върху тялото ви.

Много рядко нещо в действителност е гратис, тъй че туристите би трябвало учтиво да отхвърлят всевъзможни оферти за „ безвъзмездни “ неща “, предизвести Коул.

Някои таксиметрови водачи вършат пари, като печелят комисионни от препращане на клиенти към локални компании. Те споделят на пасажерите, че хотелът, туристическата атракция или ресторантът, в който отиват, е краткотрайно затворен и оферират различен вид, с който са в сделка.

„ Ако това се случи, просто настоявайте да ви закарат до мястото, което в началото сте резервирали, тъй като в случай че в действителност е затворено, нямаше да можете да го резервирате “, изясни специалистът.

Туристите би трябвало да бъдат доста деликатни, когато наемат кола, мотоциклет, велосипед или джет, защото притежателите могат да ги обвинят в вреди, които в действителност не са предизвикали.

„ Може даже да ви вземат паспорта като гаранция и да заплашат да го задържат, в случай че не платите за скъпи поправки. Не забравяйте да извършите фотоси и видеоклипове на колата си, преди да шофирате, като документирате положението й, с цел да не бъдете упрекнати в нещо, което не сте направили ", сподели Коул, представен от Почивка Блиц..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР