Ресорната парламентарна комисия ще изслуша министъра на отбраната Тодор Тагарев.

...
Ресорната парламентарна комисия ще изслуша министъра на отбраната Тодор Тагарев.
Коментари Харесай

Ресорната парламентарна комисия ще изслуша министъра на отбраната Тодор Тагарев

Ресорната парламентарна комисия ще изслуша министъра на защитата Тодор Тагарев. Заседанието беше отсрочено предходната седмица.

Въпросите към министъра са свързани с позициите на България по новите районни проекти за отбрана на територията на НАТО с избрани сили с висока степен на подготвеност, както и сигурността в Черноморския район.

В тримесечния си доклад министър председателят Николай Денков уточни, че не вижда директна опасност за българските пристанища. Но се счита, че има предпочитание да се блокира част от икономическата зона, която е отвън териториалните води с продължаващите съветски учения.

В последните дни Румъния заяви за съветска офанзива против инфраструктурата на украинско пристанище на река Дунав, а генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг сподели, че Черно море остава значимо за НАТО. Както и че страните би трябвало да усилят бюджета си за защита с 8 %.

Тагарев да подаде оставка желаеха в това време от " Възраждане ". Българска социалистическа партия също желаят оставката му поради възможното разполагане на база на НАТО в Черно море.

Очаква се към Тагарев да има въпроси и за назначенията в министерството. Съветникът му Мустафа Емин подаде оставка след изказвания на доктор от „ Пирогов “ за арогантното държание.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР