Ресорната комисия прие на второ четене актуализацията на бюджета и

...
Ресорната комисия прие на второ четене актуализацията на бюджета и
Коментари Харесай

Без промени в данъците при актуализацията на бюджета


Ресорната комисия одобри на второ четене актуализацията на бюджета и отчетите към този момент се гласоподават в пленарна зала. Повечето от предложенията, направени сред първо и второ четене, в действителност не бяха признати, тъй като променяха и други закони.

В последна сметка партийната дотация няма да бъде понижена, няма да се понижават и данъчни ставки. Не бе признато Данък добавена стойност за ресторантьорите да остане 9% и следващата година. Това бе краткотрайна КОВИД мярка.

Има Такъв Народ желаеха смяна в размера на партийната дотация, само че предлагането бе отхвърлено.

В комисията бе разискван и въпросът със отговорностите към компаниите по пътно строителство и поддръжка, като консенсусното решение е до края на годината да бъдат изплатени към 320 млн. лв., а останалите - към 1 милиарда, през идващите две-три години. Има оферти обаче и 500 млн. лв. да бъдат изплатени още т.г., тъй че следва решение в пленарната зала.

Финансовият министър Асен Василев изиска посредством преходните и заключителни разпореждания на закона за бюджета да се задължи Агенция " Пътна инфраструктура " да организира нови състезания за поддръжка на пътища най-късно до края на април следващата година.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР