Решили сте да започнете бизнес, въпреки че сте млади и

...
Решили сте да започнете бизнес, въпреки че сте млади и
Коментари Харесай

Ако искате да започнете бизнес, преди да навършите 30

Решили сте да започнете бизнес, макар че сте млади и нямате изключително огромен опит. Не позволявайте на никой да ви разколебава, че това е неточност.

Започването на бизнес, когато сте на възраст сред 20 и 30 години има доста преимущества, измежду които: капацитет за по-високи облаги в дълготраен проект, по-високи равнища на възторг, сила и пристрастеност.

И въпреки всичко, преди да се спуснете в дълбините на предприемачеството, има няколко значими неща, които би трябвало да знаете, в случай че желаете да започнете бизнес преди да станете на 30:

1. Има заместители за изчезналия професионален опит

Без значение дали търсите частни вложители, обществено финансиране или употребявате персонални средства, ще забележите, че хората, които са подготвени да ви поддържат, ще базират първите си усещания на вашия професионален опит.

За страдание, това е една от най-големите недостатъци на младите бизнесмени. Чисто и просто, не е допустимо да имате същият опит в бизнеса като по-възрастните ви съперници.  По тази причина, доста от вложителите ще се съмняват в способността ви да се справите с колосалната задача да изградите ваш личен бизнес от нулата.   

Не бързайте да се отчайвате. Има неща, които могат да играят ролята на „ заместители “ за изчезналия професионален опит.

За начало, в случай че ви липсва опит, може да си го набавите по индиректен метод, като намерите бизнес сътрудник, който разполага впечатляваща автобиография, потвърждаваща неговите умения и знания във вашата професионална сфера.  Сходен е разновидността с намирането на наставник, който е подготвен да показа своята мъдрост и опит.  

Освен това, може да предоставите на вложителите твърди доказателства, които да показват, че имате задоволително качества и гений, с цел да компенсирате неналичието на опит.

Винаги може да намерите сурогат за нещо, с което не разполагате, стига единствено да познавате слабостите си. Липсата на опит няма да бъде проблем, в случай че знаете какво да предложите като опция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР