Решил човекът, върнал се, какво повече да коментирам. Хиляди пасажери

...
Решил човекът, върнал се, какво повече да коментирам. Хиляди пасажери
Коментари Харесай

Решил човекът, върнал се. Бойко Борисов каза, че не е притеснен от връщането на Васил Божков

" Решил индивидът, върнал се, какво повече да разясня. Хиляди пасажери идват и се връщат. Това го коментирахме няколко години поред. Ние сме дали показания, обяснили сме всичко ". Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във врачанското село Лиляче.

Хазартният предприемач и обвинен по голям брой каузи Васил Божков се Той е получил призовка по делото. През март мината година Божков разказа по какъв начин е плащал подкупи на някогашния министър председател Бойко Борисов, неговия финансов министър Владислав Горанов и медийната съветничка на Борисов Севделина Арнаудова.

" Последните години виждате приходът в хазарта какъв брой е по-голям и това е изяснено, какво ме питате в този момент ", реагира ядосано някогашният министър председател на въпрос за следствието на прокуратурата против него и някогашния финансов министър Владислав Горанов, по което Божков е основен очевидец.

" Истински се надявам господин Божков да е пристигнал, с цел да си реши въпросите с правораздаването. Ако е почтен, да си почисти името. Ако е отговорен, имаме правосъдна система. Никакво терзание, тъй като това, което съм коментирал, съм го споделил и в прокуратурата на няколко разпита, няма какво да прибавя по тематиката ", сподели Борисов. Той добави, че не се тормози, че Божков може да стане предпазен очевидец, което Божков допускаше преди няколко месеца.

Божков прекара последните три години в Дубай, където се реалокира, откакто в България му.

Две обвинявания са повдигнати против Васил Божков, заяви в петък юристът му Георги Гатев. Получил е и призовка по делото за ареста против Бойко Борисов, по което е очевидец, а делото за държавния прелом е прекъснато. Едното обвиняване е по престъпното дело за подбуждане за четири убийства, едното от които е обвързвано с атентата против Алексей Петров от 2015 година Другото обвиняване е по делото за
хазарта, по което негови компании не са платили налози за 700 милиона лв., ощетявайки по този метод държавния бюджет, съгласно държавното обвиняване.

В събота прокуратурата би трябвало да внесе искане в съда за установяване на мярката за неотклонение на Божков.

Бившата барета, някогашен консултант в Държавната организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) и академични учител Алексей Петров .

В началото на 2023 година финансовото министерство на Съединени американски щати откри задоволително доказателства за тезата на Божков, че е плащал 20% от облагата от хазартния му бизнес, с цел да получи данъчно изключение за него. Владислав Горанов беше глобен по световния закон " Магнитски " за корупция. След известието за това от държавното обвиняване споделиха, че изказвания за дейности на Горанов се проверяват.

През 2021 година самият Васил Божков беше глобен по световния закон “Магнитски ” дружно с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски и някогашния зам.-председател на Бюрото за надзор на специфичните разследващи средства Илко Желязков.

Божков попадна в листата по обвиняване, че “неколкократно е подкупвал държавни чиновници ”, в това число и “настоящ политически водач ”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР