Реших да стана донор на яйцеклетки. Много деца не са

...
Реших да стана донор на яйцеклетки. Много деца не са
Коментари Харесай

Калина Крумова: Реших да стана донор на яйцеклетки

Реших да стана донор на яйцеклетки. Много деца не са родени. Много сълзи са изплакани.

Това показа пред Мон Дьо по NOVA някогашната журналистка и депутатка Калина Крумова-Захариева.

Тя счита освен, че би трябвало да се приказва по тази тематика, а в противен случай, би трябвало да приказваме доста постоянно.

" Не е почтено да гледаме на донорството като екстра, а като един доста съзнателен човечен акт ", счита тя.

" В началото на годината замразих мои яйцеклетки, тъй като природата е доста непредвидима. Статистиката демонстрира, че възрастта в Европа на която яйчниковият запас на една жена се изчерпва е доста ниска. Жени на 30 години са с привършен запас и не могат да станат майки ", уточни тя.

Коментира, че се радва, че е изменена наредбата и от 36 години, към този момент са изменени на 38 за дамите, които могат да дават яйцеклетки. В момента тя е на 38 години.

" Не ми се е налагало и се надявам да не ми се постанова да върша инвитро ", показа още Крумова.

" Искам дамите, които чакат да знаят, че има кой да им даде. За страдание нямаме изясненост какъв е размера на този проблем. Във време, в което си приказваме, че сме в демографски срив, по какъв начин се прави тактика за бъдещето когато нямаме измеренията на казуса ", попита тя.

Смята, че не е обикновено да не се знае какъв брой са хората, които чакат и какъв брой от тях имат потребност. " Няма общ указател на чакащите, и какво вършим - мълчим. Тотално безхаберие ".

Когато бях политик законопроектът за сурогатно майчинство беше признат на първо четене и до такава степен. Близо 12 години по-късно би трябвало да бъдем точни - тематиките за сурогатно майчинство очевидно не бяха задоволително важи и не минаваха бързо.

" Защо караме българите, които имат потребност от сурогатна майка да се усещат като нарушители? Пращаме ги в Украйна, с цел да имат легал на своето дете. Да пишат там своята история, да измислят оправдания, с цел да се почувстват щастливи в най-човешката си фантазия. Искам да ги прикани да опишат историите си, тъй като те са героите, а не нарушителите ", прикани журналистката.

" Как оказваме помощ на тези чийто път да имат дете е сложен. Един от най-грозните въпроси, които получих, когато започнах да се занимавам със сурогатното майчинство беше: Защо се занимаваш, откакто имаш дете. Това обикновено ли е? Това е двуличие ", възмутена разяснява Крумова.

Смята и съжалява, че доста късно е почнала да вижда казуса на въпроса.

" Много съм признателна на фамилията ми. Имах цялостната поддръжка на всички. Мъжът ми беше доста обезпокоен, имам боязън от игли и ми е малко мъчно, само че благодаря на лекарите, които не се отхвърлиха да ми вземат кръв и след осмия път. Детето ми също доста ме поддържа. ", сподели още тя.

На хората, които ще я жигосат след откровеността й, им пожела в никакъв случай да не схванат какво е да имаш потребност от донор.

Бившата журналистка подвигна женитба с артиста Боби Турбото през лятото предходната година.

Сподели пред Мон Дьо, че доста обичат да гледат дружно падащи звезди и дъгата.

" Не съм съжалявала, че съм била в политика. Няма неприятен опит, има погрешно взети уроци. Грешката ми - там където трябваше да влезна с бутонките, пипах с кадифена ръкавица ", счита Крумова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР