Реших да пиша за шопската салата, защото тя събужда в

...
Реших да пиша за шопската салата, защото тя събужда в
Коментари Харесай

Евгени Минчев: Тя е съпруга на ракията и първи заместник-кмет на водката

" Реших да пиша за шопската салата, тъй като тя разсънва в мен мемоари за моите родители и фамилните ни трапези ", показа неотдавна в обществените мрежи Евгени Минчев. Роденият в ромската махала на Пазарджик Лорд е на мнение, че тя е по национално ядене от фасула и символизира българския нрав в цялата му хубост.

" Тя е брачна половинка на ракията, бълдъза на узото и първи заместител кмет на водката ", остроумничи той. " Шопската салата - елементарна работа, а толкоз страсти отпуща. Няма дружеско заседание без този камбанен кулинарен звън от соца ", уверен е Минчев.

Човекът оркестър прави и изненадващото самопризнание, че приятелят му чужденец, бил огромен ценител на шопската салата.

" Гаджето вика: " Абе, аланкоолу, поставя се и шарлан! " Той пък германец, виж, и той знае за нея салата. Магията, магията, магията. При мен магията като дете се състоеше в това да пуснем Аспарух Лешников вечер и песента му " Самотна циганко “, а татко ми, именуван в махалата " Пияното Коце ", не уцелваше игличката на грамофона и трябваше седем пъти да чуваме рефрена " Отгде долавям твоя гла-а-а-а-а-а-с... “, споделя светският хроникьор.

" Майка ми седеше в средата на хола и го чумосваше с мамините й обети, но ръцете й бяха задачите в олио и не можеше да спомага. Аз пък седях на дивана с томче на Чудомир и блеех през диоптричните очила ", реди мемоари за " дребния град " по соца Евгени Минчев, предава " България през днешния ден ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР