Решението за падане на забраната жени да шофират ще увеличи

...
Решението за падане на забраната жени да шофират ще увеличи
Коментари Харесай

Разрешаването на жените да шофират ще увеличи с до 20% продажбите на коли в Саудитска Арабия

Решението за рухване на възбраната дами да карат ще усили продажбите на нови коли в Саудитска арабия с до 20%, заяви " Ройтерс ", като се базира на прогноза на компанията LMC Automotive. В същото време сериозна част от към 1.3 млн. мъже, които в този момент работят като водачи на дамите в страната, ще останат без работа.

Факторът " жена зад кормилото " ще разреши продажбите на нови коли да тръгнат нагоре след срутва от над 200 000 бройки сред 2015 и 2017 година. Преди две години пазарът стигна равнища от 858 000 купени автомобила, а упованията за тази са регистрациите да са едвам 644 хиляди. Основната причина е поевтиняването на петрола, довело до срив на приходите в държавната хазна.

Според " Мерил Линч " падналата възбрана води до появяването на нови 9 млн. евентуални водачи, измежду които 2.7 млн. дами, които не са поданици на Саудитска Арабия. Като различен непряк резултат се чака увеличение на каузи на продажбите на първокласните марки. В миг 71% от покупко-продажбите се осъществят от компании като " Тойота ", " Хюндай-Киа " и " Нисан ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР