Решението за отмяната на извънредното положение е политически въпрос и

...
Решението за отмяната на извънредното положение е политически въпрос и
Коментари Харесай

Мутафчийски получи от Манджуков 6 линейки и чу: Дано и други богаташи от масовата приватизация да се сетят да даряват


Решението за анулацията на изключителното състояние е политически въпрос и не мога да разясня. Това съобщи шефът на ВМА и ръководител на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски, откакто получи като подаяние 6 коли за спешна помощ от предприемача Петър Манджуков, съобщи БГНЕС.

„ Извън подтекста на събитието за дарението ще бъда напълно къс – това са политически въпроси, на които аз не мога да отговоря “, съобщи проф. Мутафчийски.

Пред медиите шефът на ВМА съобщи, че Манджуков обичайно е един от огромните донори на болничното заведение. „ Един от първите хора, които се обади когато стана обстановката с COVID-19, с желанието да направи доста огромно подаяние и както виждате то към този момент е реалност “, изясни Венцислав Мутафчийски.

Двамата са обсъждали тъкмо от какво има потребност болничното заведение. “Винаги с господин Манджуков, когато сме обсъждали подаяние, сме се водили от един принцип – да бъде дългогодишен актив за ВМА “, сподели още ръководителят на оперативния щаб.

Дарените реанимобили са от най-голям клас, изцяло оборудвани, заяви още ген. Мутафчийски и изрече дълбока благодарност за дарението.

В момента за незабавната помощ от извънредно значение е по какъв начин ще се постъпи в първите 10 минути, по какъв начин ще се постъпи в първия час, продължи Мутафчийски.

„ Дано образецът ми бъде последван. Искам заможните хора на България, които съумяха да употребяват всеобщата приватизация и получиха огромни предприятия, бизнеси, също да извърнат лице към обществото. Това е главното ми обръщение “, съобщи Петър Манджуков и по-късно връчи документите за шестте коли за спешна помощ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР