Решението отпреди две години в Германия да бъдат допуснати стотици

...
Решението отпреди две години в Германия да бъдат допуснати стотици
Коментари Харесай

Ангела Меркел: Решението Германия да приеме толкова бежанци беше изключение

Решението отпреди две години в Германия да бъдат позволени стотици хиляди мигранти беше филантропично изключение, а не основа на дълготрайна тактика, съобщи немският канцлер Ангела Меркел.

На годишната си лятна конференция по-малко от четири седмици преди парламентарните избори тя акцентира, че по-късно решение са били подхванати ограничения сходен бежански напор да не се повтори.

Мерел се състезава за четвърти следващ мандат на поста на парламентарните избори на 24 септември. Нейният Християндемократически съюз съгласно допитванията сега води с 13% пункта пред главния си противник – Германската социалдемократическа партия.

Отказът на редица страни от Европейски Съюз да одобряват и разпределят бежанци може да има дълготрайни последствия, уточни Меркел.

„ Европа не си е написала домашното (за справяне с мигрантската криза), Дъблинският правилник не работи, не всички имат подготвеност да вземат участие в системата за разпределение на бежанци”, аргументира се тя.

„ Недопустимо някой в Европа да демонстрира взаимност единствено когато това е му е преференциално. Или всички ще сме солидарни със страни като Италия, или това ще има съществени последици в бъдеще”, сподели още Меркел.

„ Правовата страна в Полша е сериозна тематика. Каквото и да е нашето предпочитание за положителни връзки, положителни връзки с нашата съседка Полша, не можем просто да мълчим и нищо да не кажем единствено с цел да е всичко безшумно и кротко”, уточни немският канцлер.

По тематиката за Русия и Украйна Меркел увери, че работи дружно с френския президент Еманюел Макрон и със Съединени американски щати за намиране на решения на украинската рецесия в границите на „ нормандската четворка” (Франция, Германия, Русия и Украйна), съобщи Ройтерс.

„ Във вчерашното си взаимно изказване (с Макрон – б.ред.) ясно посочихме, че спазването на съглашението за преустановяване на огъня е извънредно значимо. Ако се съблюдават Минските съглашения, ще бъдат покрити условията за анулация на глобите против Русия. Това ще е потребно както за съветската, по този начин и за немската икономика”, сподели тя.

Меркел съобщи още, че би желала Германия да поддържа по-добри връзки с Турция.

„ Трябва обаче да погледнем действителността. Сега сме в доста комплицирана фаза от връзките си. Искането ни е ясно – всички арестувани в Турция немски жители би трябвало да бъдат освободени”, безапелационна беше тя.

Меркел съобщи още, че позволеният от Европейски Съюз краткотраен надзор по националните граници на Германия до края на ноември би трябвало да бъде продължен и заяви, че на следващия ден ще разиска това с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

След бежанската рецесия в Европа няколко страни върнаха контрола по националните си граници в Шенгенското пространство за свободно придвижване, само че Европейската комисия съобщи през май, че се стреми към анулацията му.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР