Решението на Великобритания да се присъедини към водени от САЩ

...
Решението на Великобритания да се присъедини към водени от САЩ
Коментари Харесай

Лондон изостави европейците и се присъедини към САЩ за охрана на Ормузкия проток

Решението на Англия да се причисли към водени от Съединени американски щати морски сили в Персийския залив отсрочва европейски старания за основаване на морски сили за гарантиране на безвредното корабоплаване в Ормузкия пролив, които ще са настрана от американския патрул.

Информацията оповестява " Ройтерс ", базирайки се на дипломати от Европейски Съюз.

През юли Англия и Франция предложиха европейски морски сили, които ще бъдат самостоятелни от Съединени американски щати. Те получиха поддръжката на Дания, Италия и Испания, които се тревожат, че американската задача може да докара до повишаване на напрежението сред Съединени американски щати и Иран.

Предложението беше оповестено, откакто Ислямската република задържа танкер под английски байрак в Ормузкия пролив, което се възприе като отговор на арестувания ирански танкер в Гибралтар от английските въоръжени сили. Stena Impero към момента е арестуван от Иран, макар че Техеран алармира, че скоро може да го освободи. Иранският танкер беше освободен от Гибралтар през предишния месец.

На 16 септември Франция ще направи нов опит за образуване на задача за отбрана на морския кулоар, като се надява да убеди 15 европейски страни в Париж.

Но дипломати разясниха, че Лондон ненадейно промени тактиката и ще се причисли към задачата на Съединени американски щати, което ще блокира напредъка на европейската самодейност.

Много от нас желаят да създадат това с Англия и да избегнат акцията на Съединени американски щати за оказване на оптимален напън над Иран. Сега всичко е спряно, тъй като Англия е със Съединени американски щати, сподели почитан посланик от Европейски Съюз. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР