Решението на САЩ да изпратят повече военна помощ на Украйна

...
Решението на САЩ да изпратят повече военна помощ на Украйна
Коментари Харесай

Русия предупреждава САЩ за риск от пряк военен сблъсък

Решението на Съединени американски щати да изпратят повече военна помощ на Украйна " усилва заплахата от директен боен конфликт " сред Русия и Запада, предизвести Москва, съобщи Би Би Си.

Руският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов сподели, че това е " непосредствена опасност " за Москва, описвайки Съединени американски щати като " участник в спора ".

По-рано Съединени американски щати оповестиха още 625 милиона $ военна помощ за Украйна.

Модерните оръжия на Съединени американски щати оказват помощ на Украйна да натрупа инерция против окупационните съветски сили.

Украинските войски реализираха забележителен прогрес в североизточната и южната част на страната през последните седмици. Най-новата американска техника включва още четири от залповите ракетни системи Himars.

Общо Вашингтон е отделил близо 17 милиарда $ военна поддръжка за Киев, откогато съветският президент Владимир Путин нахлу в Украйна на 24 февруари.

В изказване в четвъртъкАнтонов предизвести, че решението на Съединени американски щати „ да продължат да помпат режима в Киев с тежки оръжия единствено обезпечава статута на Вашингтон като участник в спора “. Той сподели, че това ще докара до " дълготрайно клане и нови жертви ".

„ Призоваваме Вашингтон да спре провокативните си дейности, които могат да доведат до най-сериозни последици “, сподели съветският дипломат.

След като претърпя поредност от огромни провали на бойното поле в Украйна през последните седмици, Русия даде обещание да се пази с всички налични средства - без да изключва потреблението на нуклеарните си оръжия.

Москва също продължава с опитите си за анексиране на четири района на Украйна: Донецк и Луганск на изток и Херсон и Запорожие на юг. Русия обаче не управлява изцяло нито един от районите, а през последните дни украинските войски напредват бързо в региона на Херсон.

Предупреждението на Антонов идва малко откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис разискаха по-нататъшно военно съдействие с президента на Украйна Володимир Зеленски.

В изявлениеБелият дом акцентира, че „ Съединени американски щати в никакъв случай няма да признаят хипотетичната анексия на украинска територия от Русия.

„ Президентът Байдън даде обещание да продължи да поддържа Украйна, до момента в който се пази от съветска експанзия толкоз дълго, колкото е належащо. “

В изказването се споделя, че новият пакет от военна помощ включва " Химарс, артилерийски системи и муниции и бронирани транспортни средства ".

Произведената в Съединени американски щати високомобилна артилерийска ракетна система Himars е употребена за поразяване на съветски целикато командни пунктове и хранилища за муниции, както и за ориентиране към мостове, включителнотези към окупирания от Русия Херсон, който Украйна се пробва да си върне.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР