Решението на руския президент на двете самопровъзгласили се “народни републики

...
Решението на руския президент на двете самопровъзгласили се “народни републики
Коментари Харесай

Радев определи независимостта на Донецк и Луганск като нарушаване на международното право 

Решението на съветския президент на двете самопровъзгласили се “народни републики ” в украинските региони Донецк и Луганск обрича на неуспех напъните за деескалация на спора в Украйна.

Това гласи формалната реакция по тематиката на българския президент Румен Радев, оповестена в профила му в Туитър във вторник.

"Устойчиво решение на тази рецесия не може да бъде открито посредством нарушение на интернационалното право и с военни средства ", прибавя Радев във връзка решението на съветския му сътрудник да изпрати в Донбас военни сили, които той назовава “мироопазващи ”.

Премиерът още в понеделник вечерта, заявявайки, че България поддържа териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници.

Районите на Донецк и Луганск в Източна Украйна бяха завладяни от проруски сепаратисти още през 2014 година, когато Русия анексира полуостров Крим. Оттогава тези територии се управляват благодарение на Москва, а законните украински управляващи нямат достъп до мястото.

Двете така наречен “народни републики ” не са интернационално приети. Въоръженият спор сред Украйна и сепаратистите, който продължава осем години, до момента е лишил живота на повече от 13 200 души.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР