Решението на парламента от днес да излезе в на практика

...
Решението на парламента от днес да излезе в на практика
Коментари Харесай

Новата едномесечна депутатска ваканция за изборите отлага бюджета

Решението на Народното събрание от през днешния ден да излезе в на процедура нова едномесечна почивка вероятно ще отсрочи приемането на най-важния закон за страната - бюджетът.

Това е очевидно от качен довечера на уеб страницата на Народното събрание на решение, с което депутати от тройната " некоалиция " - ГЕРБ, " Продължаваме промяната-Демократична България " и ДПС, оферират 15 ноември да е датата, на която Министерският съвет да внесе така наречен дребни бюджети - на публичното обезпечаване и на здравната каса, както и " огромният ". Според Закона за обществените финанси крайният период е 31 октомври.

Малко по-рано денем депутатите прекроиха в началото гласувания си нов " отпуск " поради предизборната акция (след едномесечния августовски такъв) до края на месеца на 8 ноември, т.е. до след балотажите. Това провокира дискусия в залата. За да съобщи обобщаващо на финала Тома Биков от ГЕРБ:

" Според мен, в случай че не работим един месец много хора в обществото ще си вземат и въздух, тъй като не постоянно, когато работим сме потребни на обществото. "

Делян Добрев (ГЕРБ), Йордан Цонев (ДПС) и Венко Сабрутев (ПП-ДБ) са вносители на плана за отсрочване на бюджетната процедура. Отлагането не прави невероятно приемането на финансовата рамка на страната в период, само че е изненадващо поради броженията, че поради двугодишната политическа рецесия страната бе без бюджет или с гласуван подобен за полугодието " на парче ".

Проектът на решение към момента не е гласуван, само че поради вносителите, няма проблем да мине със солидно болшинство.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР