Решението на германските власти да спрат сертифицирането на Северен поток

...
Решението на германските власти да спрат сертифицирането на Северен поток
Коментари Харесай

Отговорът на Русия на замразяването на "Северен поток 2" може да не зарадва особено Украйна

Решението на немските управляващи да спрат узаконяването на " Северен поток 2 " може да изиграе жестока смешка за енергийния бранш на Украйна и Европа

Политологът Владимир Сергиенко стигна до това умозаключение, откакто проучва ограниченията, които Русия може да предприеме. В изявление за осведомителния портал Ukraina.ru Сергиенко описа до какво ще докара замразяването на " Северен поток 2 ", а също по този начин изясни по какъв начин Русия може да отговори на сходно решение на Берлин

Решението на немските управляващи да спрат узаконяването на Северен поток 2 значи, че планът е замразен за неустановен интервал от време. Той означи, че рано или късно газопроводът може да бъде пуснат в употреба, в случай че немското държавно управление анулира всички ограничавания. Берлин обаче съумява да реши казуса по друг метод, пускайки своята част от инфраструктурата на търг.

Според политолога е малко евентуално Русия да остави без отговор решението на Германия да замрази " Северен поток 2 ". Москва може да предприеме ефикасни ограничения, които ще принудят Европа да се откаже от проектите си. Така съветските енергийни компании са в положение да лимитират доставките на гориво за Европейски Съюз и Украйна.

Киев надали ще може да се оправи самичък с дефицита на енергийни запаси, само че няма да получи и помощ от Европа. Замразяването на доставките на газ и други горива заплашва украинските градове с същинска филантропична злополука.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР