Решението на българските власти да не допуснат самолет с говорителката

...
Решението на българските власти да не допуснат самолет с говорителката
Коментари Харесай

Кремъл разкритикува позицията на България: Абсолютно абсурдна и глупава

Решението на българските управляващи да не позволен аероплан с говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова на борда да лети до Северна Македония " не се вписва в никаква рамка " и е " неуместна и глупава позиция ". Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

„ Разбира се, сходна позиция на българските управляващи мъчно може да бъде обяснена по някакъв метод - това е първото нещо. Второ - тя сигурно не се вписва в никакви рамки. Трето - тя е безусловно неуместна и може даже да се каже, глупава “, сподели представителят на Кремъл.

„ Бих желал да се обърна към българското управление и да ги прикани въпреки всичко да се опитат да създадат всичко допустимо, с цел да запазят трезвостта в решенията си “, заключи той.

По-рано съветският външен министър Сергей Лавров дойде в северната македонска столица Скопие за присъединяване в Съвета на външните министри на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ). Самолетът прелетя през територията на Гърция, макар че по-рано се очакваше маршрутът да мине през България. ТАСС научи, че българската страна е отказала да допусне прекосяването на самолета на съветския министър, в случай че Захарова е била на борда.

Самата говорителка на съветското външно министерство, която също е летяла в състава на съветската делегация, е нарекла това решение на българската страна " рискова нелепост ". Според Захарова за първи път в историята държавните органи не разрешават прекосяването не на аероплан, а на човек в самолета, защото съгласно нота на дипломатическото ведомство на България самият аероплан на съветското външно министерство е бил позволен да премине.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР