Решение за разплащанията на държавата към пътно-строителните фирми ще има

...
Решение за разплащанията на държавата към пътно-строителните фирми ще има
Коментари Харесай

Бебета* ликувайте: Шишков ви осигури пари

Решение за разплащанията на страната към пътно-строителните компании ще има през идната седмица, съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

" Това, което направихме - инспекцията, е да установим до каква степен е строителство, до каква степен не е, и беше първият стадий от това уточняване. Видяхме защо става въпрос ", добави той, представен от БНР.

Другата седмица ще имаме ясно решение по този въпрос и отново го споделям, по тази причина и в целите видяхте, че за нас е приоритет да можем да създадем по този начин, че да разплатим осъщественото строителство, с цел да не спрат инфраструктурните обекти, които за жалост, към този момент са почнали да стопират ", сподели районния министър, който през днешния ден показа екипа и целите на министерството.

Сред тях са довеждане докрай на интерконекторната връзка България-Гърция, поддръжка, създаване и обмисляне на републиканската пътна мрежа и ВиК инфраструктурата.

*Разплащанията в размер на близо 4 милиарда лв. от бюджета за пътните компании доведоха до разпада на предходния кабинет на Кирил Петков. Предшественикът на Шишков Гроздан Караджов (от квотата на Има Такъв Народ - б.р.), изиска крупната сума да отиде за тях с актуализацията на макрорамката от 1 юли, само че срещна отпор в лицето на Кирил Петков, Асен Василев, Демократична България и Българска социалистическа партия. Тогава стана ясно, че Караджов назовава в неофициални диалози въпросните компании " бебета ".
ТЕМА преди 7 минути 134 преди 25 минути 388 преди 35 минути 600
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР