Решаване на демографската криза и осигуряване на киберсигурност – теми

...
Решаване на демографската криза и осигуряване на киберсигурност – теми
Коментари Харесай

Нова регулация за цифровите услуги у нас представиха пред студенти

Решаване на демографската рецесия и обезпечаване на киберсигурност – тематики на лидерска академия в Банско
Новата регулация на цифровите услуги, предоставени посредством цифрови платформи в Европейски Съюз, бе показана в от Иван Димитров, ръководител на Комисия по контролиране на известията, пред студенти от 7 университета в Банско в границите на Шестата интернационална лятна академия по водачество. Форумът е проведен от Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи, а тематиката тази година тематиката му е „ Балканите като водач в подтекста на европейската интеграция “.

Новата регулация е въведена с Акта за цифровите услуги и е в действие от 18 ноември 2022 година, уточни инж. Димитров и изясни, че предстоят промени в локалното законодателство по отношение на новия правилник и към този момент екип от специалисти създават нормативната уредба за използване у нас. Целите на стратегическия документ са да се обезпечи отбрана на потребителите, безвредна интернет среда и бистрота на всички онлайн цифрови услуги в Европейски Съюз, както и да се предизвикват нововъведенията и конкурентоспособността. Чрез тези регулации се осъществят правата на жителите на Европейски Съюз за независимост на изложение на мнение и за достъп до информация, изясни специалистът.



Бъдете деликатни в интернет пространството и се доверявайте на положителни експерти, посъветва потребителите специалистът Владимир Бронфенбренер, общоприет секретар на Черноморска академия за сигурност. като отговор на въпроси от участниците. 

В лекцията си " Балканите като фактор в европейската сигурност и непоклатимост той засегна измеренията на киберсигурността в актуалната ера на постсуверенните страни, които не могат да съществуват изолирани от останалия свят. Той показа обективните механизми и фактори за пораждане на въоръжени спорове на Балканите. Причините за тях съгласно него могат да се обобщят като религиозни, идеологически, стопански, политически и териториални.



Демографската рецесия e най-важният проблем пред страната сега, тъй като той заличава фундамента на страната. Много е значимо, че вие бъдещите млади водачи във въпросите си към мен също го определяте като значителен и забавен, това съобщи Костадин Костадинов, ръководител на ПГ на Политическа партия " Възраждане " пред студентите.

Какво мисли идващото интензивно потомство от водачи на страната ни за проблемите в нея е доста значимо, защото доста от тях да бъдат решени в идващите години, само че би трябвало да стартираме работа в този момент, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР