Републиканците в Камарата на представителите на САЩ свалиха от лидерски

...
Републиканците в Камарата на представителите на САЩ свалиха от лидерски
Коментари Харесай

Републиканците отстраниха от възлов пост отявлен критик на Тръмп

Републиканците в Камарата на представителите на Съединени американски щати смъкнаха от лидерски пост в управлението на партията в долната камара на Конгреса Лиз Чейни, известна с рецензиите си против някогашния президент Доналд Тръмп за погрешните му изказвания за изборни измами и ролята му в нападението против Капитолия, осъществено на 6 януари, съобщи Асошиейтед прес, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Конгресмените от Републиканската партия се срещнаха зад закрити врата. На срещата, траяла по-малко от 20 минути, те гласоподаваха устно за отстраняването на Чейни, представляваща щата Уайоминг, от третата по значимост позиция в управлението на партията в Камарата на представителите - ръководител на Конференцията на конгресмените републиканци.

Чейни, която е щерка на някогашния вицепрезидент Дик Чейни, беше най-високопоставената жена измежду републиканците в Конгреса. Отстраняването й е ново доказателство, че опълчването на Тръмп може да заплашва кариерите на политици, отбелязва АП.

Чейни постоянно е отказвала да спре рецензиите си против експрезидента и след срещата съобщи предизвикателно, че има желание да употребява отстраняването си, с цел да раздели партията от Тръмп. " Ще направя всичко по силите си, с цел да подсигурявам, че някогашният президент няма в никакъв случай повече даже да се приближи до Овалния кабинет ", даде обещание тя пред медиите.

Очаква се Чейни да бъде сменена на поста от Елиз Стефаник. При гласувания на закони тя е заемала по-умерени позиции от Чейни, само че се трансформира в дейна защитничка на Тръмп, като повтори някои от голословните му изказвания за всеобщи измами на изборите предходната година, отбелязва АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР