Република Корея, домакин на Зимните олимпийски игри през 2018 г.,

...
Република Корея, домакин на Зимните олимпийски игри през 2018 г.,
Коментари Харесай

Богат избор на храни за гостите на Игрите в Пьонгчанг

Република Корея, хазаин на Зимните олимпийски игри през 2018 година, може да предложи доста повече от състезателен театър на туристите, копнеещи да видят спортистите от своите страни да се състезават на международната сцена.

Държавата има неповторима кулинарна просвета, за която са присъщи разнородни храни - от обичайното кимчи, направено от осолени и ферментирали зеленчуци, до корейско барбекю, пикантни супи и алкохолната напитка соджу.

На огромния рибен пазар покрай пристанището Муко търговците продават жива риба в десетки кофи. Клиентите избират и по-късно продавачът почиства и нарязва на части рибата пред очите им. Повечето хора отнасят покупката си до заведенията за хранене покрай пазара, където рибата се сервира сурова с разнообразни гарнитури или се готви съгласно усета им.

-->

Елън Ким, бизнесдама, която похапва в едно от заведенията, сподели, че се надява игрите във високопланинския град Пьонгчанг и крайбрежния град Каннън да разкрият на туристите корейската кухня от района.

" Чужденците не са привикнали да ядат сурова риба, само че всички мои другари чужденци, който идват в Южна Корея, харесват това ядене ", добави тя.

За тези, които не разполагат с доста време, храната на улицата е най-лесния избор. Сред аламинутите са пилешки шишчета на грил, палачинки с заряд от морски блага, или нарязани и сервирани върху сладолед и шоколадов сос.

Според локалните, пикантните горещи супи са превъзходен лек против махмурлук. Бульоните със свинско или телешко месо са варят в огромен съд за няколко часа, преди съставките да бъдат нарязани и сервирани с ориз и гарнитури, като известното кимчи. Ресторантите, които оферират сходни ястия, постоянно са с извънредно работно време, подготвени да посрещнат клиентите след бурна вечер в питейните заведения.

" На сутринта след тежка пиянска нощ имам стомашни болки и тази чорба със свинско ме кара да се потя много. Чувствам се обновен и ми дава сила ", споделя... учителят по литература Ичхун Ик.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР