Репортер на Нова телевизия разкри измамна схема с кредити от

...
Репортер на Нова телевизия разкри измамна схема с кредити от
Коментари Харесай

Нова измамна схема с кредити: Предлагат ни бързи заеми с ниски лихви

Репортер на Нова телевизия разкри лъжлива скица с заеми от чужбина.

Мошеници примамват в интернет пострадалите, като се показват за чиновници на несъществуващи банки. Предлагат им бързи заеми с ниски лихви. Колко елементарно е да попаднеш в клопката им споделя „ Здравей, България”.

Парите се отпускат от френска банка в целия свят - най-малко съгласно обявата. Илия Борисов от чирпанското село Свобода кандидатства, с цел да погаси остарели отговорности. След два дни получава имейл, че е утвърден. Само против персонална карта, без да потвърждава приходи. Той чака да му преведат обещания заем от 30 000 лева

Преди това обаче би трябвало да заплати такса, с която би трябвало да се платят прехвърлянията. Става въпрос за 724 лева Получава второ известие, че би трябвало да заплати още един път тази сума, с цел да получи прехвърлянето си. Следва още известия за още два такива превода.

Искат и пари за застраховка на заема. Илия ги превежда по сметка на жена от Украйна, само че не получава и стотинка от обещаните 30 000 лева Така два месеца, до момента в който схваща, че е станал жертва на машинация и че френската банка в действителност не е банка, а скица за машинация. От октомври до ноември той е превел 3600 лева Все още Илия не е подал тъжба в полицията, само че счита да потърси правата си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР