Репортажът ѝ за По света и у нас спечели една

...
Репортажът ѝ за По света и у нас спечели една
Коментари Харесай

Мария Костова: При липсата на система абсурдът се превръща в норма

Репортажът ѝ за " По света и у нас " завоюва една от най-оспорваните категории в състезанието за добра публицистика на Dir.bg Web Report 2021. Специално за уеб страницата на уредниците тя споделя за репортажа, работата си и за положителната публицистика от всички страни на камерата.

Мария Костова е редактор в Българска национална телевизия, само че репортерският инстикт не я напуща. Тя е бакалавър по българска лингвистика и магистър по филология и публицистика от Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Започва професионалния си път в БНР след студентски стаж. Работи поредно като кореспондент, редактор, продуцент и водещ. Десет години по-късно взема решение да потърси смяна и се насочва към малкия екран. Първоначално като продуцент на публицистично предаване в BiT, по-късно и в две други малките екрани. През есента на 2018 година получава покана да се причисли към екипа на Българска национална телевизия. И до през днешния ден е редактор в новините " По света и у нас ".

В своето изявление за dir.bg тя споделя в детайли за репортажа си и за какво той предизвика толкоз публични реакции.

" Показахме действителността такава каквато е - без маска, без спестени елементи, без непотребен възторг. Чиста документалистика, която образно показва по какъв начин при неналичието на система, парадоксът се трансформира в норма. Човек не може да остане безучастен към такава история ", споделя Мария.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР