Renault определено е убедителна със своите батерии. Това бе доказано

...
Renault определено е убедителна със своите батерии. Това бе доказано
Коментари Харесай

Батериите на Zoe имат дълъг и безпроблемен живот

Renault несъмнено е безапелационна със своите акумулатори. Това бе потвърдено от електрическия бестселър Zoe E-Tech - повече от 99 % от всички акумулатори, употребявани в Zoe E-Tech след стартирането на пазара през 2013 година, са към момента изцяло функционални и имат най-малко 70 % от потенциала все още на покупката на автомобила. Това важи за всички типове акумулатори в компактния модел с пет порти - от батерията с потенциал 22 кВтч от първите години на произвеждане до сегашната батерия с потенциал 52 кВтч.

Renault дава на Zoe E-Tech гаранция от осем години или 160 000 километра на батериите. Освен това френският производител подсигурява най-малък потенциал от 70 % от цената сега на покупката за този интервал или за цялото разстояние.

Досега единствено доста малко клиенти трябваше да се възползват от тази оферта - по-малко от един % от всички акумулатори на Zoe, пуснати в миналото в обращение са паднали под тази стойност и е трябвало да бъдат сменени. Това важи и за транспортни средства, чиято гаранция за батерия към този момент е изтекла. Това демонстрира, че за Renault терзанията за утежняване на продуктивността на акумулатора са неоснователни.

Renault употребява единствено литиево-йонни акумулатори с висока компактност на сила и мощ в Zoe E-Tech. Интелигентното ръководство на батерията мери температурата и напрежението на всяка обособена акумулаторна клетка в най-съвременните блокове за предпазване на сила и по този метод подсигурява, че те нито прегряват, нито стават прекомерно студени по време на работа и по този метод губят своята продуктивност. Това стабилно пази химията на клетките и по този метод основава основата за дълъг живот на батерията без затруднения.

По принцип батериите постоянно могат да бъдат възобновени до безкрайно уместно положение за ежедневна приложимост посредством замяна на обособени модули. Това е доста по-евтино от промяната на цялата батерия и затова е изключително значимо за клиенти, чиито електрически транспортни средства към този момент са надхвърлили гаранционния период на батерията. Renault употребява единствено нови модули за това.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР