Ремонтират градини, училища и университети с пари от ОП Региони

...
Ремонтират градини, училища и университети с пари от ОП Региони
Коментари Харесай

Ремонтират градини, училища и университети с пари от ОП Региони в растеж

Ремонтират градини, учебни заведения и университети с пари от Оперативна програма Региони в напредък Над 400 образователни заведения у нас, измежду които детски градини, професионални гимназии, спортни учебни заведения и университети, ще бъдат ремонтирани и оборудвани със средства от оперативната стратегия " Региони в напредък ".
 

В някои общини към този момент се организират публичните поръчки, стана ясно по време на днешното показване на плана с присъединяване на министри и кметове на обитаеми места. Общата стойност на средствата, които ще бъдат вложени в просветителна инфраструктура, е 624 млн. лв., което съгласно изчисленията на районното министерство прави по 2450 лв. за всяко дете, което посещава детска градина, учебно заведение или университет.
 
Три спортни учебни заведения в Русе, Варна и София , и 140 професионални гимназии са измежду образователните заведения, които ще имат актуализирана образователна, техническа и социално-битова база , след провеждането на публичните поръчки по плана на районното министерство. В спортното учебно заведение в Русе се планува и ремонт на общежитието.
 
 БГНЕС

За първи път се обезпечава европейски запас за общинските професионални учебни заведения, уточни кметът на Бургас Димитър Николов, и даде образец с учебното заведение по механотехника в града.
 
" Досега в образователните кабинети, където се учи механика, работеха върху мотори от " Лада " и " Москвич " . Изоставаме с опциите за модерно съоръжение, със модерна технология, да образоваме нашите младежи ", съобщи Николов.
 
13 държавни университета ще бъдат преоборудвани със средства на обща стойност 43 млн. лв. , изясни министърът на образованието Красимир Вълчев . Те ще получат и финансиране за планове по професионалните посоки с най-висока реализация на фрагменти.
 
 БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов даде обещание, че страната ще продължи да отпуска целево финансиране за построяването и ремонта на физкултурните салони в учебните заведения. " Защото с изключение на интелигентна, нацията би трябвало да бъде здрава и мощна ", разясни министър председателят.
 
Борисов регистрира, че от началото на образователната година над 3000 деца, които до момента не са посещавали учебно заведение, към този момент са записани да учат, с помощта на напъните на основаните мобилни екипи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР