Релефна карта с всички забележителности от историческото ядро на Морската

...
Релефна карта с всички забележителности от историческото ядро на Морската
Коментари Харесай

Уникална релефна карта на морската градина откриха във Варна

Релефна карта с всички забележителности от историческото ядро на Морската градина на Варна откриха на входа на парка край Слънчевия часовник.

Идеята е да оказва помощ на жителите и гостите на града, елементарно да се ориентират в парка, да се срещнат с релефа на терена и с всички културни полезности по един неповторим и атрактивен метод. Предвидено е да се употребява и от хора в неравностойно състояние, които посредством досег ще могат да добият визия за терена. Дейностите по слагането й са съгласувани с Националния институт за монументи на културата и бяха осъществени в интервала от 11 до 21 юли.
14
Проектът е дело на Кристиян Иванов, студент по архитектура във Варненския свободен университет и се финансира от фонд "Култура " към Община Варна, със средства от университета и персонално от създателя. Релефната карта включва 3D-макетни изображения на 28 обекта и монументи на културата, ситуирани в Морската градина и към нея, измежду които е Алеята на възрожденците, Фестивалният и конгресен център, Природонаучният музей, Военноморският музей, Летният спектакъл, Дворецът на културата и спорта, Астрономическата обсерватория, Делфинариумът, Зоологическата градина и други.
14
Те са ситуирани върху специфичен фундамент, на който има информация на български и британски език, употребена е и брайловата писменост в помощ на хората със зрителни увреждания, изясни младият създател на плана.
14
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР