Рекултивират се закритите преди 4 години градски сметища при Дупница

...
Рекултивират се закритите преди 4 години градски сметища при Дупница
Коментари Харесай

Две общини ще бъдат санкционирани, ако не рекултивират закритите си сметища

Рекултивират се закритите преди 4 години градски сметища при Дупница и Кочериново , като ходът на проектираните строителни действия се управлява всяка седмица от екипи на Министерство на околната среда и водите.

Двете сметища са от 8-те в страната, още нерекултивирани, за което двете общини могат и да бъдат глобени, в случай че не спазят периодите за рекултивация, споделят от администрацията, съобщи.

Сметището край Дупница, което непрестанно се самозапалваше при летните горещини и след дъжд в местността Злево, е на терен над 80 декара с денивелация над 100 м.

Общата стойност на плана по Програмата " Околна среда " е за малко над 5 млн. лв. с Данък добавена стойност - при 100 % безплатна финансова помощ.


 
Там е каран боклукът на Дупница за последните към 50 години - при самозапалването ставаше непрестанно обдимяване и замърсяване на региона. 

Работи се интензивно и по рекултивацията на сметището край Кочериново, което е на към 50 декара . Проектът е за към 4 млн. лв.. Там екипи на Министерство на околната среда и водите също ревизират всяка седмица. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР